Imaju čak i aplikaciju! / Nećete vjerovati koja je destinacija u Zagrebu sve popularnija: 'Ovdje se stvarno može uživati'

A kako bi se turistima olakšao obilazak osmislili su turistički vodič za pametne telefone

10.8.2019.
8:38
VOYO logo

Zagreb je pun turista, a velik broj njih kao destinaciju koju moraju vidjeti odabiru Mirogoj. Upravo zbog toga ljeti se češće vide ljudi koji se fotografiraju uz grobove, nego oni koji na njima pale lampione.

Jedni odabiru turističke vodiče, a drugi se oslanjaju na pametne telefone. Umjesto Gornjim gradom i Ilicom sve veći broj turista tijekom posjetu Zagrebu odluči se za šetnju parkovima i arkadama Mirogoja. Za mnoge ovo je najbolja turistička atrakcija u Zagrebu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo mjesto ima prirodu, povijest i dobro je održavano. Ima manje ljudi, pa se ovdje stvarno može uživati. Mislim da mi je ovo za sada omiljena lokacija u Zagrebu", kazala je Kat iz SAD-a.

"Vidio sam online da je ovo jedno od mjesta koja se moraju pogledati, da se radi o jednom od najljepših groblja na svijetu. Rekao sam si - zašto ne provjeriti?", rekao pak je Joe iz Velike Britanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je turista iz godine u godinu sve više jasno je i onima koji vode groblje.

"Mirogoj je druga najposjećenija turistička točka u gradu Zagrebu. Ovdje dnevno dolazi samo desetak autobusa koji su organizirani od strane nekoliko turističkih agencija", kazao je voditelj gradskih groblja, Patrik Šegota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako bi se turistima olakšao obilazak osmislili su turistički vodič za pametne telefone. Nakon instalacije aplikacije i kupovine koda, turist je spreman za obilazak jedne od 5 ponuđenih ruta.

Na ruti umjetnika nezaobilazno je grobno mjesto Vatroslava Lisinskog. Za one koji ne znaju tko je on, sve detaljnije piše u opisu. Pa, tako recimo piše da je bio najdarovitiji skladatelj ilirskog pokreta i prvi profesionalni hrvatski skladatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za one koje ne zanima umjetnost postoji opcija Povijest Mirogoja,Domovinski rat ali i još jedna kategorija.

Ako ste se odlučili za put sportaša onda ćete sigurno doći i na grob Dražena Petrovića, a nešto o njemu će reći sama aplikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je jedan od najvećih hrvatskih košarkaša, među 50 osoba koji je najviše pridonio euroligi i spada u red najvećih hrvatskih sportaša svih vremena."

A sve ovo tek je mali dio onoga što turisti mogu otkriti tijekom šetnje Mirogojem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo