Totalni fijasko 'pobunjeničke' struje u HDZ-u!

Ovo se može dogoditi samo HDZ-u.

15.4.2013.
9:19
VOYO logo

Unatoč nadi da će biti otkriveni "pobunjenici" iz najjače oporbene stranke te razotkriven Karamarkov princip djelovanja i odlučivanja u stranci, dogodilo se upravo suprotno – konferencija se pretvorila u totalni fijasko.

Razočarani predstavnici medija i spontani HDZ-ovi gosti

Na razočarenje medija, a na zadovoljstvo članova HDZ-a, pobornika Tomislava Karamarka, koji su, tvrde, samoinicijativno došli na konferenciju za medije, Gredelj je kao "pobunjenike" predstavio Općinsku organizacije Konavle, koja, kaže, broji 250 članova. U pozivu za medije to se, međutim, mudro prešutjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je dalo za pravo "Karamarkovim" HDZ-ovcima koji su sa začelja pratili tijek pres-konferencije, da je proglase "prevarom i sramotom". Na objavu da su pobunjeni HDZ-ovci tek članovi Općinske organizacije Konavle, počeli su se zajedljivo smijati, a neki od njih su ironično zapljeskali.

Gredelj je tijekom konferencije pak nemušto skakao s teme na temu, govoreći o potrebi demokratizacije stranke, o maloj izlaznosti na izbore, o ulozi političkih stranaka, da bi zatim otkrio da je ključni razlog sazivanja konferencije za novinare kandidatura Luke Korde za načelnika Općine Konavle! HDZ-ovci iz Konavla zato traže stegovni postupak zbog isticanja kandidature koju nadležno tijelo nije niti raspravilo te zbog sazivanja izborne skupštine, koja je, kažu, protuustavna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušaj dezavuiranja izbornog rezultata

Ne želeći otkriti niti koga zastupa, a s glavnim zahtjevom da se riješe unutarstranačka pitanja te da "da Tomislav Karamarko potvrdi ili demantira da je zbilja zagovornik novog HDZ-a", Vladimir Gredelj izazvao je i ogorčenje medija.

To je dalo vjetar u leđa Karamarkovim pristašama, koji su na konferenciji za medije potom preuzeli riječ. "Zoran Filičić, predsjednik gradskog odbora za branitelje, nazvao je ovo "tragikomičnim pokušajem dezavuiranja HDZ-a i perfidnim pokušajem da se dezavuira izborni rezultat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sprečavanje nenadoknadive štete

Podsjetimo, anonimni hadezeovci uputili su prije nekoliko dana otvoreno pismo predsjedniku stranke, u kojem ističu svoje nezadovoljstvo, te ga upozoravaju da će o svemu javno progovoriti – i to putem odvjetnika. Nezadovoljni su antidemokratskim procesima u HDZ-u.

"HDZ svojim imenom sugerira da se radi o demokratskoj stranci, što pretpostavlja transparentnost, javnost i slobodu govora. Kao predsjednik stranke, više ste puta naglašavali potrebu izgradnje 'novog' HDZ-a, što smo shvatili kao 'bolji, demokratičniji i slobodoumniji' HDZ, no, nažalost, svaki dan smo svjedoci da procesi unutar stranke idu u potpuno drugom smjeru", stoji, među ostalim, u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putem odvjetnika Vladimira Gredelja, koji je za danas najavio konferenciju za novinare, reći će tko su i što ih muči, a na ovaj su se korak, dodaju, odlučili kako bi spriječili nenadoknadivu štetu za stranku.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo