MINISTAR MARIĆ: /

'Spoznaja da sam uteg Vladi nije ugodna. Ljude iz Agrokora poznajem i nadam se da će imati snage sve prebroditi'

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić već je mjesecima pod napadom oporbe zbog drame u Agrokoru.

18.10.2017.
9:49
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

'Od prvog dana vrlo sam svjestan svoje odgovornosti i uloge ministra financija. Prošli smo već glasovanje o povjerenju u Saboru. Tada sam argumentima časno i dostojanstveno branio i sebe i funkciju ministra. Optužbe su bile neutemeljene. Smatram da ono zbog čega me treba ocjenjivati su rezultati, a ne to što sam negdje radio. Mnogo puta sam objasnio svoju ulogu u Agokoru', rekao je Marić.

Image
PLENKOVIĆ PROGOVORIO O SITUACIJI S AGROKOROM: /

'Nismo znali sve, naše su ruke čiste'

Image
PLENKOVIĆ PROGOVORIO O SITUACIJI S AGROKOROM: /

'Nismo znali sve, naše su ruke čiste'

Uhićenje bivših kolega nije želio komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne bih komentirao procese. Radio sam s tim ljudima i poznajem ih. Znam i na svom primjeru da ovo nije jednostavno. Nadam se da će imati snage sve prebroditi', rekao je.

I dalje tvrdi da nije pokušao zataškati što se točno događa u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam bio upoznat sa situacijom'

'Sama spoznaja i razmišljanje o tome da sam uteg Vladi nije ugodna. S druge strane, imputiraju mi se neke stvari koje ne stoje i gleda se moja prošlost koja uopće nije dvojbena. Ne vidim u čemu je problem. Mislim da me se treba pomatrati prema onome što činim kao ministar.

Ako gledate u cijelu strukturu Agrokora, jedini dio duga koji ima instrument osiguranja je onaj kredit HBOR-a. Podsjetio bih i na optužbe da ukidam porezni USKOK. Cijelo vrijeme tvrdim da mi to nije bio plan. Takva institucija ne treba biti pri kabinetu ministra, treba biti pri Poreznoj upravi gdje i pripada', izjavio je Marić.

Ponovio je kako nije bio upoznat sa situacijom.

'Moja uloga u Agrokoru je bila drukčija, nisam sastavljao financijske izvještaje ni sudjelovao u njihovu revidiranju. Što god da bude, spreman sam odgovoriti na sve upite jer nemam ni pravo ni namjeru ništa skrivati', zaključio je Marić, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo