Ne spremajte zimsku odjeću, snijegu nije kraj

2.3.2010.
13:34
VOYO logo

Prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, glavni grad Hrvatske u nedjelju i ponedjeljak zasut će snježne pahulje, kao i Gospić, Koprivnicu i Križevce. Rijeku u ponedjeljak također očekuje snijeg, dok će se u Slavonskom Brodu, Vukovaru i Osijeku, primjerice, zabijeliti već u četvrtak.

Druga polovica tjedna donosi niže temperature i oborine

U srijedu hrvatske građane očekuje promjenjivo vrijeme sa sunčanim razdobljima i veći dio dana suho. Popodne sve oblačnije, a navečer u Gorskom kotaru te ponegdje na sjeverozapadu slaba kiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtak donosi oblačno i hladnije vrijeme s povremenim oborinama. U gorju će biti uglavnom susnježica i snijeg, a i u nizinama će kiša mjestimice prijeći u susnježicu ili mokar snijeg.

Zapuhat će povremeno umjeren sjeveroistočnjak uz pad temperature, koja će biti uglavnom od 0 do 5 Celzijevih stupnjeva, piše Crometeo.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toplo vrijeme i sunčeve zrake koje su nas grijale zadnjih dana očito su nas sve zavarale. Dvoznamenkaste dnevne temperature neće nas grijati još neko vrijeme.

Stoga zimsku odjeću i obuću ne spremajte da vas snježne pahulje, koje će već u utorak padati uglavnom u gorju, ne iznenade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu tjedna snijeg se, naime, očekuje i u nizinama unutrašnjosti.

Pogoršanje vremena neće zaobići ni Jadran, gdje će u srijedu samo u prvom dijelu dana biti djelomično sunčano, ali će tijekom dana nastupiti jače naoblačenje. Kasno popodne na sjevernom Jadranu počet će kiša, koja će se navečer širiti na Dalmaciju. I u četvrtak će u tom dijelu zemlje biti pretežno oblačno, uz čestu kišu, a ponegdje su mogući obilniji pljuskovi s grmljavinom. Kiša će prijeći u snijeg iznad 800 m nadmorske visine u zaleđu sjevernog Jadrana. Kasno popodne i navečer oborine će slabiti. Na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura, u drugom dijelu dana podno Velebita i olujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petak i subota trebali bi donijeti mali predah od oborina, ali već u nedjelju na kopnu se nanovo očekuje susnježica.

Sam kraj tjedna Dalmacija će dočekati uz jaku kišu i do desetak stupnjeva niže temperature zraka nego što su bile proteklih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo