filmski dan iz snova / Ne propustite Disney dan na RTL Televiziji!

Image
Foto: RTL

Disneyeva kolekcija animiranih i obiteljskih filmova najbolja je na svijetu stoga nas idući vikend očekuje filmski dan iz snova!

16.11.2013.
9:30
RTL
VOYO logo

Subota, 16. studenog u potpunosti je posvećena aktualnim izdanjima Disneyeve produkcije. Dan namijenjen cijeloj obitelji sadržavat će filmski maraton animacije, fantazije, komedije i mjuzikla. Započinje u ranim jutarnjim satima i završava u kasnim večernjim na RTL Televiziji!

Osim toga, danas ćemo cijeli dan dijeliti Disney nagrade, a više informacija možete pronaći OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Disneyeva kolekcija animiranih i obiteljskih filmova najbolja je na svijetu stoga nas ovaj vikend očekuje filmski dan iz snova, koji započinje animiranom serijom najnovije Disneyeve produkcije – „Sofija Prva“ (Sofia The First), koja u rekordnom roku stiže na RTL Televiziju, baš na Disneyev dan, kada ćemo moći uživati u ovoj uspješnoj animiranoj seriji kojoj Disney poklanja veliku pozornost. Sofija je prva latino princeza ikada koju je na Disneyevom kanalu u premijernoj epizodi u studenom prošle godine gledalo 5,2 milijuna djece!

Image
Foto: RTL

Nakon „Sofije Prve“ slijedi „Phineas i Ferb: Iza druge dimenzije“ („Phineas and Ferb The Movie: Across The 2nd Dimension), dugometražni film koji je Disney 2011. snimio prema animiranoj seriji i koji je svojom premijerom na Disney kanalu privukao čak 7,6 milijuna gledatelja i tako postao najgledaniji animirani film posljednje tri godine na kablovskoj televiziji. Animaciju, koja je ubrzo dobila i svoju video inačicu, struka je odlično prihvatila. Film nas upoznaje s Phineasom i Ferbom koji slave petu godišnjicu od kada su dobili svog ljubimca, kljunaša Perryja. U međuvremenu, Candance se protivi što Jermy ide na koledž, ali uz pomoć Stacy pokušava taj odlazak prihvatiti kao odrasla osoba. Phineas i Ferb stvore robotsku verziju svog ljubimca kako bi s njim mogli igrati badminton. Igrom slučaja loptica padne u Doofenshmirtzov laboratorij, a Pines i Ferb odluče pomoći doktoru Doofenshmirtzu izraditi vremenski stroj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Jutarnji program završava „Ledena princeza“ (Ice Princess), obiteljska komedija koja kombinira sportsku priču, tinejdžerske dvojbe, pubertetske probleme i pobune te roditeljsku tvrdoglavost. Vješto osmišljen scenarij  - priča o talentu i snovima koje trebamo slijediti, privući će čitavu obitelj, a glumačka postava vještom izvedbom također je pripomogla da film ocijenimo odličnom ocjenom; Michelle Trachtenberg, poznate Joan Cusack i Kim Cattrall odradile su odličan posao.

Image
Foto: RTL

Maraton se nastavlja u popodnevnim satima kad gledamo toplu priču o toleranciji, razumijevanju i ljubavi, koja počiva na američkoj mitologiji. Nominiran za Oscara 2003., crtić „Legenda o medvjedu“ („Brother Bear“)  je izgubio pred „Potragom za Nemom“, što ne umanjuje činjenicu da se radi o jednom od ponajboljih animiranih djela posljednjih desetak godina iz Disneyeve tvornice. Pjesme su u originalu otpjevali Phil Collins i Tina Turner, a hrvatskim gledateljima izvode ih Oliver Dragojević, Jelena Radan, Mislav Ivaci i New Swing Quartet. Junacima filma glasove su posudili poznati hrvatski glumci glazbenici: Franjo Dijak, Tin Rožman, Marko Markovičić, Edo Maajka, Davor Gobac i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je priča o dječaku koji, da bi postao muškarac, prvo mora postati…medvjed. U susretu s razjarenom medvjedicom dječak Kenai (Franjo Dijak) uspio se spasiti, ali njegov brat Sitka (Franjo Kuhar) koji mu je krenuo pomoći, na žalost, nije bio te sreće. Kenai se nakon noćne more i visoke temperature probudi kao medvjed. Očajan, traži pomoć od Tanane, koja mu otkriva da će postati ono što želi tek kad nađe mjesto na kojemu se svjetlo spaja sa zemljom.

Image
Foto: RTL

Nakon animacije „Legenda o medvjedu“ uživat ćemo u „Pasjoj subdini“ (The Shaggy Dog“). Obiteljski Disneyev klasik iz 1959., u kojem se dječak ponekad pretvara u psa, u novom tisućljeću doživjela je duhoviti remake sa zabavnim Timom Allenom (serije - „Sam svoj majstor“, „Last Man Standing“, filmovi – „Joe Somebody“, „Wild Hogs“, „The Santa Claus“, „Toy Story“). U ovoj odlično prihvaćenoj komediji velika  holivudska imena poput Kristin Davis iz „Sex and the city“, Danny Glover i Robert Downey Jr. prave društvo Timu, koji se još jednim iskazao kao sjajan komičar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

 „Teen Beach Movie“, simpatičan Disneyev teen mjuzikl, vodi nas na putovanje kroz vrijeme u surferske i opuštene 60-e, u svijet plesa, pjesme i romanse. Zamišljen kao povratak u razigrano, entuzijastično vrijeme snimljen je prošle godine, a svjetsku premijeru na Disneyevom kanalu imao je prije svega nekoliko mjeseci. Snimljenu u Puerto Ricu, ovu glazbeno-plesnu maštariju o filmu u filmu, premijerno je u Americi pogledalo čak 13,5 milijuna gledatelja, koji su time film smjestili na drugo mjesto liste najgledanijih dugometražnih ostvarenja na Disneyevom kanalu. Priča nas upoznaje s McKenzie „Mack“ (Maia Mitchell) i njezin dečkom Bradyjem (Ross Lynch), obožavateljima mjuzikla „West Side Story“. Jednog jutra, prije odlaska u internat, Mack i Brady odluče surfati, a val koji „zajašu“ tajanstveno ih transportira u „West Side Story“ u 1962. godinu gdje upoznaju Seacata (Jordana Fishera), Giggles (Mollee Gray), Rascala (Kent Boyd) i Cheechee (Chrissie Fit).

Za udarani termin u 20 sati, Disney i RTL spremili su TV premijeru i blockbuster Vrlozapetljanapriča (Tangled), koja je djelomično nastala prema priči braće Grimm „Zlatokosa“. Uvjeren u šarm klasično crtanih filmova, producent Glen Keana želio je stvoriti hibrid 3D-a, tj. digitalne animacije i rukom crtanih filmova, s namjerom da unese toplinu u digitalni svijet. Nakon šest godina, koliko je bilo potrebno da kompjuterska animacija dobije humanu dimenziju, tj. čaroliju klasičnih bajki, nastala je ova impresivna animacija, jedan od najistaknutijih i najljepših Disneyevih crtića ikada, koji je za naše najmlađe sinkroniziran na hrvatski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Disneyevu subotnju večer završava obiteljska fantazija “Priče za laku noć” (Bedtime stories), u kojoj se priče prije spavanja Adama Sandlera nekom čarolijom obistinjuju. To je raskošna Disneyeva pustolovina u kojoj sudjeluje spomenuti, tj. jedan od najpopularnijih komičara današnjice, a društvo mu pravi slatka Keri Russell, koje će se većina gledatelja sjetiti kao Felicity iz istoimene popularne serije s kraja 90-ih, a oni nešto upućeniji kao Emmy iz aktualne i odlične humoristične serije „Running Wild“ s nenadmašnim Willom Arnettoom. Osim njih, u ostalim ulogama u ovoj komediji za „male i velike“ gledatelje nalaze se uvijek smiješan kontroverzni britanski glumac i voditelj Russell Brand, popularna „prijateljica“ Courtney Cox“, Guy Pearce („Prometej“, „The Hurt Locker“, „Memento“) te Richard Griffiths („Withnail & I“, „Harry Potter“)!

Rezervirajte dan pred malim ekranom i gledajte Disney dan na RTL Televiziji 16. studenog!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o Disneyjevom danu na RTL Televiziji možete pronaći OVDJE!

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo