VREBAJU ŽRTVE /

Ne nasjedajte na prevaru! U Splitu i Zagrebu nudi se prekrasan stan koji je teško odbiti

Image
Foto: Pixabay

Stan izgleda odlično, moderno je opremljen i postavljen na atraktivnu lokaciju u gradu

9.12.2019.
16:18
Pixabay
VOYO logo

Podstanarski stan nije lako pronaći, ponajprije jer su cijene odletjele u nebo. To su iskoristili prevaranti pa vrebaju one najnaivnije kako bi što lakše došli do novca.

Primjer za to jesu oglasi koje postavlja osoba pod identitetom LucyPearson. Već samo ime sugerira da je nešto sumnjivo, a Slobodna Dalmacija to je uspjela i dokazati javljanjem dotičnoj osobi za oglas koji se odnosi na Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stan je kompletno namješten, kao na fotografijama. Možete me kontaktirati putem WhatsAppa i razgovarati o tome. Imajte nice dan! Čekam vaš kontakt. Dostupno odmah! Tražim polog u iznosu od 350 eura (vraća se). Ugodan dan", kazala je Lucy.

Naravno, ona osobno ''ne može'' pokazati stan jer nije u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlasnica sam stana i iz Velike Britanije sam. Kupila sam ovaj stan svojoj kćeri za vrijeme studija, ali sada se ona trajno vraća kući. Prije posla kratak sam period iznajmljivala stan na Airbnbu, ali sada nemam vremena za brigu o tome i zato ga želim iznajmiti na dulje vrijeme. Cijelim procesom najma i dalje će upravljati Airbnb, tako da će se oni pobrinuti za inspekciju i plaćanje. Pomažu mi jer sam u prošlosti koristila Airbnb da iznajmim svoj stan na godinu dana i nikadnisam imalaproblema. Čini se da ste vrlo lijepa osoba i uvjeravam vas da nećemo imati problema", rekla je Lucy pa nastavila inzistirati na Airbnb uplati:

"Čim Airbnb primi uplatu, kontaktirat će vas kako bi se odredio datum inspekcije i njihov agent će doći predstaviti stan i dodijeliti vam ugovor. Ako ne želite stan, Airbnb će vam vratiti novac za 48 sati. Za nastavak trebam od vas fotografiju s vašom osobnom iskaznicom ili bilo kojim službenim dokumentom. P.S. Ako plaćate unaprijed za šest mjeseci, dobivate popust od 50 eura za svaki mjesec."

Nije ni to sve, ''Lucy Pearson'' "iznajmljuje" stan u i Zagrebu i Beču. Samo, dok je cijena u Zagrebu i Splitu 350 eura, a osoba koja ga nudi identificira se kao RebeccaFletcher i stan u Beču košta 485 eura mjesečno uz polog od 1000 eura, a i ime osobe koja ga nudi nije Lucy Pearson već Matilda Jenkins. Ipak, telefonski broj uvijek je isti - 00447979452859.

Ukratko, prijevara funkcionira jednostavno. Eventualna žrtva dobiva lažni Airbnb link i ako preko njega uplati novac, ostaje bez njega i počinitelju se nikako ne može ući u trag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo