'Ne idemo ni na zahod, a građani nas vrijeđaju'

'U jednoj smjeni nerijetko ne odem ni na toalet niti stanem nešto pojesti, a na kraju dana čujem da građani nisu zadovoljni.

9.2.2012.
14:11
VOYO logo

Iako rade u iznimno teškim uvjetima, radnici Cestinga koji čiste snijeg u osječkom kraju nerijetko su meta kritika nezadovoljnih građana. A te kritike, kaže 58-godišnji vozač Stjepan Tot, itekako bole.

'Obavljeni posao sugrađani kao da ne vide'

"Ova zima je definitivno specifična i posebno teška jer ovoliko snijega pri ovako niskim temperaturama ne pamtim. Znalo je biti mnogo snijega, ali konstantni dvoznamenkasti minus i neprekidno padanje snijega stvaraju uvjete u kojima je jako teško raditi. No, mi se trudimo, dajemo sve od sebe i u jednoj smjeni nerijetko ne odem ni na toalet niti stanem nešto pojesti, a na kraju dana čujem da građani nisu zadovoljni. Naravno da takve kritike bole jer doista dajemo sve od sebe, imamo dobru opremu i uigrano ljudstvo, sve ceste držimo prohodnima čak i kada je to vrlo teško, obavljeni posao kao da sugrađani ne vide", ispričao je za Glas Slavonije vozač Cestinga, tvrtke čiji radnici pokrivaju stotine kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ralice, pak, dosta problema u Osijeku imaju kad je riječ o tramvajskim tračnicama, šahtovima i drugim neravninama za koje često zapinju. A ni građani nisu baš od pomoći. S jedne strane kritiziraju, a s druge automobilima koje parkiraju na cesti onemogućavaju čišćenje ili očišćeni snijeg bacaju natrag na cestu.

'Ne štedimo, racionalni smo'

"Pojedini sugrađani su baš zločesti i pljuju po nama i kada nisu u pravu, a oni drugi nas kritiziraju iz čistog neznanja. Mi radimo i blagdanima, vikendima, noću i kada god je to potrebno da bi grad mogao normalno funkcionirati, a samo rijetki to cijene. U Cestingu radim 30 godina, praktički cijeli svoj radni vijek, uvijek u istom vozilu, samo s drugim priključcima. Ljeti kosimo travu i obavljamo druge poslove oko cesta, a zimi uklanjamo snijeg i posipavamo kolnike”, objašnjava Tot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima Nikole Ercegovca, šefa stožera zimske službe Cestinga, sav je posao do sada obavljen kvalitetno i na vrijeme. Odluke se, ističe donose na temelju situacije koja se može mijenjati iz sata u sat.

"Građani moraju znati da mi posao želimo obaviti što bolje, ali i racionalno pa ne posipamo sol pri ekstremno niskim temperaturama i ako će ralica kasnije proći te sol baciti pokraj ceste prije nego ona uspije djelovati", kazao je Ercegovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Vrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo