komentar zorana šprajca /

Ne bi bilo dobro da zbog silnih inozemnih putovanja guverner Vujčić ostane zaglavljen u ničijoj zoni Franje Tuđmana

Po Zakonu o prebivalištu hrvatski građanin mora u zemlji godišnje provesti najmanje 180 dana da bi imao pravo na prebivalište, s ovolikim brojem inozemnih putovanja Vujčić se opasno približio toj granici

14.3.2017.
22:40
VOYO logo
Image
sve na jednom mjestu /

HNB objavio koliko su guverner Vujčić i njegovi suradnici potrošili na službena putovanja

Image
sve na jednom mjestu /

HNB objavio koliko su guverner Vujčić i njegovi suradnici potrošili na službena putovanja

Hrvatska narodna banka, potaknuta zanimanjem javnosti, objavila je detaljan popis službenih putovanja svojih dužnosnika, guvernera i viceguvernera. Lani su tako njih osmorica na put, smještaj i dnevnice ukupno potrošili milijun i 140 tisuća kuna. Najviše dakako guverner Boris Vujčić, 477.000 kuna.

Više o ovoj temi pročitajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A evo i popisa njegovih destinacija...

2016. je tako počela s putovanjem u Basel potom slijde: Pariz, Kitzbühel, Beč, Dubrovnik, Amsterdam, Rijeka, Split, Peking, Rovinj, Skoplje, Washington, Boston, pa opet malo u Amsterdam, pa Opatija i opet Basel potom London, Prag, Portorož, Frankfurt, Kijev, Prag pa nazad u Dubrovnik a onda   Alma-Ata, opet Frankfurt, Luzerno, Sintra, Sankt Peterburg, Dubrovnik, Podgorica, Bruxelles, Bratislava, Beč, Basel, Frankfurt, Budva, New York, Osijek, Washington, Budimpešta, Jeruzalem, Baselu, Opatija, Luxembourg, Frankfurt, Buenos Aires, London, Bruxelles, Frankfurt, Beč iz Beča nazad u Frankfurt, pa London, pa opet Frankfurt,  Washington, Amsterdam, Washington, Dubriovnik, Sofija, Frankfurt, Washington, Varšava Opatija pa za kraj opet Frankfurt. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta impresivan itinerer, ali nemojte odmah jamrati, skupilo se tu sigurno i mnoštvo besplatnih milja pa je guverner HNB-u vjerojatno priuštio i znatne uštede, pa ga treba i pohvaliti, ali ipak bi trebao pripaziti da ne izgubi prebivalište u Hrvatskoj. 

Naime, po Zakonu o prebivalištu hrvatski građanin mora u zemlji godišnje provesti najmanje 180 dana da bi imao pravo na prebivalište, s ovolikim brojem inozemnih putovanja Vujčić se opasno približio toj granici, a ne bi bilo dobro da nam guverner ostane zaglavljen u ničijoj zoni Franje Tuđmana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo