SLOŽNI KAUBOJI / Naveliko se priča o Babićevoj smjeni, a mi vam otkrivamo kako po tom pitanju diše svlačionica!

Iako su Kauboji na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj premašili minimalni cilj i samo ih je jedan sedmerac dijelio od plasmana u veliko finale, naveliko se priča da je Babićev izbornički mandat završen

30.1.2017.
16:48
VOYO logo

Željko Babić ponovno se našao u nemilosti čelnika Hrvatskog rukometnog saveza i sportske javnosti. Iako su Kauboji na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj premašili minimalni cilj (četvrtfinale) i samo ih je jedan sedmerac dijelio od plasmana u veliko finale, naveliko se priča da je Babićev izbornički mandat završen.

No, u zemlji u kojoj između neviđene euforije i potpunog očaja praktički nema 'međuprostora' takav rasplet uopće nije čudan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po povratku u domovinu rukometaši su u Zračnoj luci Pleso odgovarali u principu samo na jedno pitanje - podržavate li izbornika Babića. I sudeći po izjavama njih nekolicine, svlačionica čvrsto stoji iza Željka Babića i njegovog stručnog stožera.

"Izborniku dajem punu podršku! Ovo je bio jako dobar rezultat. Nedostajalo je samo malo sportske sreće. Da je taj sedmerac ušao, danas ne bismo govorili o ovome", poručuje dokapetan reprezentacije Zlatko Horvat koji otkriva da nitko od čelnika HRS-a nije o ovoj temi razgovarao s igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastaviti s Babićem volio bi i Luka Šebetić.

"Mogu reći da je meni bilo lijepo i samim time da bih volio nastaviti s Babićem", kaže Šebetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kauboji se vratili u Hrvatsku: na Plesu ih dočekale obitelji, prijatelji i navijači

Image

Kauboji se vratili u Hrvatsku: na Plesu ih dočekale obitelji, prijatelji i navijači

Marko Mamić odigrao je turnir iz snova, pokazao je sav svoj potencijal na velikoj sceni i dvojbe nema.

"Ekipa je u zdravoj atmosferi. Odnos između stručnog stožera i igrača je odličan. Što se naše rukometne strane tiče, nema nikakvih problema. Što se mene i naše ekipe tiče, htjeli smo nastaviti s Babićem. Svjesni smo toga da je to jedan proces. Teško je napraviti nešto preko noći", kaže Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I upravo je Babić bio prvi izbornik ispred kojeg se nije stavljao rezultatski imperativ istog trena, već je kao glavni cilj njegovog izborničkog mandata stavljen napad na zlato na Europskom prvenstvu koje će se iduće godine održati u Hrvatskoj.

"Na dobrom smo putu da iduće godine napadnemo zlato. Ovaj je rezultat to pokazao", poručuje Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo