NASTAVLJA SE VERBALNI RAT! Plenković: / 'U Milanovićevom bizarnom ponašanju postoje tri temeljne problematične točke'

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Andrej Plenković prokomentirao je izjave predsjednika države

19.10.2020.
17:59
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

Nastavljaju se prepucavanja predsjednika države Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića. U ponedjeljak posjetio Čakovec gdje je u 10 sati i 30 minuta obišao Centar znanja Međimurske županije. Tom prilikom prokomentirao je ranije izjave predsjednika Vlade, javlja RTL.

"Ponavljam predsjedniku Vlade pitanje da kojim sam ja to riječima i gestama 2016. citiram ga, posuo i zasijao sjeme mržnje", rekao je Milanović. Kazao je da će isto pitanje postaviti i sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije ovo prepucavanje, na dan napada na zgradu Vlade, nazvao sam premijera, ponudio suradnju, složio se s njim da nam ne treba sjednica VNS-a, da bi on mene u Bruxellesu sljedeći dan optužio da sijem mržnju", kazao je.

Na pitanje relativizira li on ulogu predsjednika, Milanović je rekao: "Sve je relativno to je i Einstein shvatio. Ne znam što znači relativizirati, to je vokabular iz Plenkovićeve maturalne radnje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković: 'Ne vidim nekakvu potporu i suradnju nigdje'

Andrej Plenković prokomentirao je izjave predsjednika države. Premijer je upitan kako Milanović 'sije smjene mržnje'.

"Znao on to jako dobro. Ja ću mu svaki dan odgovarati da on to jako dobro zna. to što se pravi nevješt je njegov problem. Po meni je ključno da prepoznamo u ovom bizarnom ponašanju predsjednika Milanovića zadnjih nekoliko mjeseci tri temeljne točke koje ja smatram da su problematične. Imamo njegove izjave koje su, objektivno govoreći, koje su kod određenog dijela sugrađana podrivale ono što su radili Stožer, Vlada, epidemiolozi i liječnici", prokomentirao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli smo nevjerojatne izjave predsjednika u vezi DORH-a, u vezi policije, jel to znači da je on protiv borbe korupcije? Ima neki problem. Kod napada na Banske dvore, što je po meni nesumnjivo kazneno djelo s elementima terorizma, tu se relativizira taj događaj", kazao je Plenković i vratio se na 2016. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On to zna i neka on kaže, ako je toliko nevješt, neka ostane nevješt", rekao je.

"Ja znam kako sam postao zastupnik u Saboru i Europskom parlamentu. Kako sam ga pobijedio na izborima 2016. godine, kako sam drugog predsjednika SDP-a pobijedio 2020. Neka malo priča o tome", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priznajem da mi već pomalo djeluje patetično s ovim svojim nastupima cijelo vrijeme. Ovako kako je, nekakva potpora i suradnja, ne vidim je nigdje", dodao je Plenković.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo