GRČKA DRAMA S BANOŽIĆEM / Predsjednik ljutit: 'On hitno leti, a najavi let dan ranije, da mu se slučajno ne bi ohladila janjetina u Tisnu'

Danas u našičkoj vojarni na ispraćaju kontingenta trebaju biti predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić

22.11.2021.
10:17
VOYO logo

Danas se u Našicama održava svečani ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO-ovu operaciju KFOR u Republiku Kosovo. No, samo sat vremena prije službenog početka ceremonije dogodila se - drama. Po nalogu načelnika vojne policije zamijenjena je predviđena straža i postavljena vojna policija, neslužbeno doznaje RTL.hr.

Prvi su imali naređenje da na događaj puste novinare, drugi koji su ih zamijenili imaju naredbu: "Ne puštajte novinare!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČEKA NAS NOVI OKRŠAJ /

Banožić i Milanović ne odustaju, ali ovako nešto se dogodilo po prvi puta: Koga će vojska sutra poslušati?

Image
ČEKA NAS NOVI OKRŠAJ /

Banožić i Milanović ne odustaju, ali ovako nešto se dogodilo po prvi puta: Koga će vojska sutra poslušati?

Zbunjujuća situacija

Danas u našičkoj vojarni na ispraćaju kontingenta trebaju biti predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić. U pozivu koji je uputilo Ministarstvo obrane navodi se da zainteresirani predstavnici medija za praćenje svečanog ispraćaja trebaju doći u vojarnu najkasnije do 10 sati, dok se u pozivu iz Ureda predsjednika napominje da sudjelovanje medija na svečanom ispraćaju u vojarni nije predviđeno te će javnost informirati priopćenjem i fotografijama.

Na ulazu u vojarnu bila je straža koju je postavila vojska koja je dobila uputu da slobodno puste i novinare. No, ta straža je smijenjena samo sat vremena prije samog događaja i umjesto nje postavljena je vojna policija po nalogu Načelnika vojne policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banožić: 'Ne želim sudjelovati u igrokazu'

Ministar Banožić nije se pojavio u Našicama, ali se zato oglasio na svojem Facebook profilu te poručio kako "ne želi sudjelovati u igrokazu."

"Hrvatska vojska je iznad svih nas političara. Svi smo prolazni, a ona će biti tu dok je Hrvatske. Nisam otišao u našičku vojarnu '132. brigade HV' na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR jer ne želim sudjelovati u igrokazu gospodina koji nažalost ne razumije prve dvije rečenice iz ove objave. Pripadnicima 36. hrvatskog kontingenta želim sretan put i uspješnu misiju. Vidimo se uskoro", piše u Banožićevoj obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo