Nastavak rata za vrh HDZ-a, opet pale teške riječi

Bitka za mjesto predsjednika HDZ-a ne jenjava. Ono što je za jedne redovita stranačka aktivnost, za druge je vlastita promidžba.

6.2.2012.
6:53
VOYO logo

Naime, Jadranka Kosor je u nedjelju u prostorijama HDZ-a podijelila diplome polaznicima Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, što njeni protukandidati nazivaju promidžbom, javlja RTL.

Polaznicima je Kosor poručila da za postizanje svojih ciljeva i na dobrobit stranke, a po uzoru na politiku HDZ-a u završetku pregovora za ulazak Hrvatske u EU, uvijek trebaju naći snage za "trunku više hrabrosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, baš je nedostatak hrabrosti ono što joj protukandidati na skorim stranačkim izborima zamjeraju – jer ako se nikoga ne boji, zašto bi drugima bilo zabranjeno korištenje stranačkih prostorija?

"Činjenica je da je ta odluka nedemokratska, ne stavlja u isti ravnopravan odnos nas druge kandidate, kao i odluka da se ne organizira sučeljavanje kandidata za to mjesto po stranačkim ograncima", kazao je Drago Prgomet, jedan od kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidat Milan Kujundžić bio je još oštriji. "Kosor se pretvorila u imperatora HDZ-a, a prostorije je pretvorila u svoje dvore. A kao što znate, u današnje vrijeme imperatori ne traju dugo", kazao je Kujundžić.

specijal-201012070191004-Izbori u HDZ-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo