Zbog petardi / 'Naša Angie jutros nije mahala repom. S današnjim jutrom otišla je nakon više od osam zajedničkih godina'

Image
Foto: Facebook/Borna Filic/PIXSELL

Strah od petardi bio je jači, a kao posljedica je psu stalo srce

2.1.2019.
21:06
Facebook/Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

"Naša Angie jutros nije mahala repom. S današnjim jutrom otišla je nakon više od osam zajedničkih godina. Srce joj je stalo, uzrok - pucnjava. Nesnosna. Zasluge za tu smrt idu našim susjedima. Viničanci i Viničanke, svi znate o kome se radi", napisala je jedna žena iz Vinice na svom Facebook profilu, nakon što joj je na samu Novu godinu pas uginuo zbog pucnjave petardi.

Ovoj mješanki bernardinca i newfoundlandera nisu pomogle ni tablete koje su joj vlasnici dali, a koje preporučuju i svi veterinari. Jednostavno strah je bio jači, a kao posljedica je psu stalo srce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog pucnjave petardi i vatrometa pate psi, ali i sve ostale životinje. Na to upozoravaju brojne udruge za pomoć životinjama. 

Iz zagrebačke udruge Prijatelji životinja naveli su kako su pokrenuli inicijativu prema Ministarstvu unutarnjih poslova o hitnim izmjenama Zakona o eksplozivnim tvarima da potpuno zabrane upotrebu pirotehničkih sredstava F2 i F3 kategorije tijekom cijele godine, uključujući razdoblje od 27. prosinca do 1. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako MUP ne donese takvu zabranu, tada je nužno da istim zakonom čim prije dopusti gradovima i općinama mogućnost da proglase takvu zabranu na svojemu području", rekli su iz Udruge Prijatelji životinja za Varaždinske vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo