'NAŠ GRAD JE PLATIO NASKUPLJU CIJENU U CIJELOJ OVOJ KRIZI': / Sezona im je počela znatno kasnije, kolovoz krenuo izvrsno, ali onda...

Image

Možemo reći da smo mi neke ozbiljnije brojke, ozbiljnije rezultate počeli ostvarivati nakon uspostave direktnih letova s Velikom Britanijom, kazala je Ana Hrnić

13.9.2020.
23:40
VOYO logo

Prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj trenutačno boravi malo više od 200.000 turista, od kojih je 145.000 stranaca. I dalje ih je najviše u Istri, oko 55.000. Na Kvarneru se odmaraju 44.000, a u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji po 30-ak tisuća turista.

Vrijeme za sada ide u prilog posezoni, no kakva su očekivanja i planovi u mjesecima koji slijede?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dubrovnik je, možemo reći, u cijeloj ovoj krizi najskuplje platio cijenu, kao isključivo aviodestinacija. Naša sezona je i počela znatno kasnije nego u ostatku Hrvatske, možemo reći da smo mi neke ozbiljnije brojke, ozbiljnije rezultate počeli ostvarivati nakon uspostave direktnih letova s Velikom Britanijom", rekla je za HRT-ovu Temu dana direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić.

Image

27.06.2020., Dubrovnik - Kombo fotografija plaze Banje tijekom turisticke sezone 2016. godine te 2020. godine tijekom pandemije koronavirusa. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dodala je kako su kolovoz započeli izvrsno sve dok se epidemiološka situacija nije pogoršala i dok nismo stavljeni na crvenu listu, prije svega Velike Britanije. Tek preostaje vidjeti kako će izgledati listopad, zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlična sezona u Zadarskoj županiji

Mihaela Kadija, direktorica TZ-a Zadarske županije, rekla je da je sezona u toj županiji bila odlična.

"Mi smo van svih očekivanja u ovim protuepidemijskim mjerama ostvarili ipak odlične rezultate, 67 posto za prvih osam mjeseci lanjskih rezultata", rekla je Kadija. Dodala je kako je nautika odlično odradila ovu sezonu, bili su na 90 posto nautičkog prometa, ali crvena lista ostavila je traga i na tom sektoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Istri na blizu 50 posto lanjskog rezultata

Denis Ivošević, direktor TZ-a Istarske županije, rekao je da je ova sezona protekla puno bolje od planiranog.

"Brojke su dosta dobre, sveukupno smo na blizu 50 posto cjelokupnog lanjskog rezultata", rekao je Ivošević, dodavši da su oko pola svih gostiju Nijemci. Izrazio je nadu da će rujan odraditi na razini iznad 50.000 gostiju, što je, kako je dodao, izuzetno malo u odnosu na lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo