ostali iznenađeni / Naš Djed Božićnjak ispunio je blagdansku želju siromašnoj obitelji i navukao im osmijeh na lice!

Ovih dana probajte napraviti neko dobro djelo, pa makar i za osobu koju ne poznajete. Takve vas stvari ispune zadovoljstvom od glave do pete. Tako je u posljednjih desetak dana ispunjena naša redakcija, a sve zbog priča u kojima Djed Božićnjak ispunjava vaše želje. I ova današnja ganut će vas do suza

23.12.2015.
18:23
VOYO logo

Samo jedne tenisice za unuka i malo hrane za Božić. Baka Mira ne traži mnogo. Srce nam se stisnulo od njezina pisma koje je, naslovljeno na Djeda Božićnjaka, stiglo u našu redakciju. 

Baka živi s 14-godišnjim unukom i bolesnom kćeri pa ih je pismom željela iznenaditi, a na kraju smo mi iznenadili nju. Ekipa iz RTL-a naime, pokucala joj je na vrata i donijela priželjkivane poklone. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo sam u šoku, ali sam jako sretna", rekla je Mira Vajcer

S bonom od 500 kuna za nove Converse tenisice, krenuli smo razveseliti i unuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On ima 14 godina, on se srami. Uvijek smo bili ljudi koji smo drugima pomagali. 

Iz tog razloga molili su nas da ga ne prikažemo. Ali možete nam vjerovati na riječ da smo ga razveselili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što smo mu poklonili Converseov bon, sramežljiv osmijeh na licu razvukao se i mami Romani.

"Normalno da mi je ovo bum. Još sam sad spavala i ono kao da mi je pao s dimnjaka Djed Mraz", rekla je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na njihovu kućicu u Kupinečkom Kraljevcu kao da je pala i sva nevolja svijeta.

"Nakon karcinoma, kemoterapija, zračenja, dvije operacije kuka, prije godinu dana sam došla i imala sam tumor iza uha, još se oporavljam od toga, a sad mi nešto s ramenom nije u redu", ispričala je Romana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu, cijeloga života oni su pomagali drugima. A onda se dogodilo da oni nemaju. Njih troje žive od bakine mirovine i socijalne pomoći. 

"Bili smo u dobroj situaciji. Meni je suprug umro i sad je takva situacija, došli smo do tuda da nemamo. To je jako teško. Uvijek je draže davati nego primati, ali eto", rekla je Mira. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stravično je teško, dok ja platim režije s tom socijalom, ostane nam jako malo, a dijete je sad u razvoju. To je grozno, šta da vam pričam. Primamo 1280 kuna socijale", požalila se Romana.

Zato će im Konzumova blagdanska košara prepuna delicija malo uljepšati nadolazeće blagdane. Ako ništa, moći će napraviti lijepi blagdanski ručak. No hrana će brzo nestati, pa nas je baka zamolila još samo sitnicu. Tko god može pomoći i darovati im staru odjeću, još hrane, ili drva za ogrjev, bili bi beskrajno zahvalni. Jer kako nam je i napisala u pismu, samo sitnica zaiskrila bi sjaj u očima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo