Poruka premijeru /

Narod odlučuje: 'Premijer Plenković hrvatskim građanima želi ukrasti referendum'

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Građanska inicijativa Narod odlučuju kritizirali su premijera i ministra Kuščevića

14.11.2018.
12:11
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

Jučer navečer iz Ministarstva uprave stigla je obavijest o rasporedu uvida u neispravne, odnosno nevažeće potpise birača iz zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative "Narod odlučuje".

To će moći ostvariti od 19. do 21. studenoga 2018., od 9-15 sati. Revoltirani time, predstavnici GI "Narod odlučuje" održali su konferenciju za novinare. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer Plenković hrvatskim građanima želi ukrasti referendum. Čini to onemogućavanjem potpune revizije i provjere prikupljenih potpisa i raspisivanja referenduma. Jučer navečer oko 19:30 stigao nam je nebulozni mail iz ministarstva uprave u kojem nas pozivaju da uvid u nevažeće potpise obavimo u samo dva dana", kazao je Luka Mlinarić iz građanske inicijative "Narod odlučuje"

Mlinarić smatra da je za uvid 12 sati premalo. Također, s prvotno najavljenih dva dana za svako referendumsko pitanje vrijeme uvida smanjeno je na jedan dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo opstruiranje netransparentnog referenduma o promjeni izbornog sustava, onemogućavanje GI "Narod odlučuje" uvid u revizije broja potpisa, predstavlja običnu lakrdiju premijera Plenkovića i ministra Kuščevića", nastavio je Mlinarić.

VEZANE VIJESTI:

"20 volontera imat će 2 dana za provjeru 81 451 navodno nevažećeg potpisa. Za to vrijeme volonteri će morati u 1 minuti provjeriti 11 potpisa, što znači da za svaki potpis treba izdvojiti 5 sekundi. Pozivamo premijera Plenkovića da osigura standardne uvjete za neovisnu reviziju svih potpisa i da omogući uvid u cjelokupni materijal te osigura dovoljno vremena i tehničkih uvjeta kako bi GI "Narod odlučuje" mogla napraviti izvješće o svim onim potpisima čije proglašenje nevažećim osporava. Omogućite hrvatskim građanima demokraciju!", poručio je novinarima Tvrtko Krpina.

Isto su tako na reakciju pozvali i predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je njihova predstava i jasno im stoji u tom dopisu da ako im je premalo vremena, mogu ga dobiti još", poručio im je ministar Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo