Dao se u bijeg /

Narkoman u Osijeku napao liječnicu: iz bolnice traže dodatnu zaštitu osoblja

'Pacijent je odmah s vrata verbalno napao našu medicinsku sestru koja je bila u dežursvu te nakon toga našu liječnicu. Prijetio je smrću'

22.2.2018.
18:56
VOYO logo

U Kliničkom bolničkom centru Osijek, tijekom noći, pacijent je napao djelatnice bolnice. Razlog nije poznat, a sve je ostalo na prijetnjama jer je reagirala zaštitarska služba. Kako bi zaštitili svoje djelatnike, iz bolnice traže dodatnu zaštitu.

Pacijent, otprije poznat osoblju bolnice kao korisnik teških droga, nešto prije ponoći ušao je u Osječku bolnicu i počeo se agresivno ponašati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pacijent je odmah s vrata verbalno napao našu medicinsku sestru koja je bila u dežursvu te nakon toga našu liječnicu. Prijetio im je sa smrću, također je prijetio drugim djelatnicima bolnice", kazao nam je Hrvoje Mihalj s Klinike za otorinolaringologiju KBC-a Osijek.

Odmah su pozvali zaštitarsku službu, a nakon brze reakcije napadač je pobjegao i još mu nema traga. O cijelom događaju obavijestili su policiju, a potom i Liječnička komora jer naglašavaju - zaštita medicinskog osoblja ali i drugih pacijenata, na prvom je mjestu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pružit ćemo svim liječnicima potrebnu pravnu zaštitu, kako bi se adekvatno sankcionirali oni koji se drznu i ugrožavaju sigurnost liječnika", ističe Trpimir Goluža, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

A napadi na liječnike I medicinske sestre u Hrvatskoj, pa čak I prijetnje oružjem, nisu rijetka pojava.

"Samo u zadnja 24 sata imamo dvije incidentne situacije, jedna u KBC-u Osijek, druga u KBC-u Zagreb, gdje je izvršen fizički napad na liječnicu a osim toga data je jasna prijetnja bacanja bombe na KBC Zagreb, konkretno na Kliniku za pedijatriju", otkriva nam Goluža.

"Ovakve stvari se nažalost događaju maltene na dnevnoj bazi samo se rijetko kad o tome priča", naglašava Hrvoje Mihalj s Klinike za otorinolaringologiju KBC-a Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa se liječnici nadaju da će zakon regulirati da se napad na njih tretira kao napad na službenu osobu, jer u njihovom poslu spašavanja života, na taj način i životi liječnika bili bi - pod jačom, zakonskom zaštitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo