BONGOS / Napuštena kujica Mira zaslužuje zauvijek dom: 'Savršena je. Nadam se da će otići u tople ruke'

Možda upravo novog člana obitelji i svoju omiljenu njuškicu pronađete u ovom skloništu

25.6.2021.
20:03
VOYO logo

U Net.hr-ovom originalnom serijalu o udomljavanju životinja "Bongos", pokušat ćemo ih posjetiti što više, kako bismo vas motivirali na udomljavanje njuškica koje u azilima čekaju ljubav i novi dom.

Sve više ljudi bira udomljavanje umjesto kupovine životinja. Svake godine raste broj pasa u skloništima kojima je često izazovno pronaći nove vlasnike. Zato smo posjetili Dumovec, sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba gdje trenutačno boravi oko 40 napuštenih pasa, što je za ovaj azil, kažu nam, neuobičajeno malo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U video specijalu veterinarska tehničarka Katarina otkrila nam je sudbine nekoliko psića i kako ih možete udomiti. Možda upravo novog člana obitelji pronađete u ovom skloništu.

U prvoj epizodi "Bongosa" upoznajte štene Miru. Križanu labradoricu koja ima svega četiri mjeseca i jedino je štene u azilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko od njih zaslužuje otići u toplu obitelj, tople ruke. Pogotovo štenci koji su tek počeli živjeti", kaže nam Katarina koja već godinama radi u Dumovcu, a uz pomoć kolega spasila je živote brojnih pasa.

S nama je podijelila najljepšu uspomenu koju pamti. "Jedna moja kujica, stafordica Kira, teško mi je bilo odvojiti se od nje. Imala je jako težak život prije toga, ali s našom socijalizacijom i treningom smo je doveli do toga da ne mogu vjerovati da je to isti pas. Sve se da kad imaš malo volje i ljubavi za te životinje", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu priču pogledajte u videu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo