NAPOKON SE DOGOVORILI: / Potvrđeno vrijeme i mjesto debate šefova SDP-a i HDZ-a

Image
8.8.2016.
15:40
VOYO logo

Večernji piše da je SDP dolazak potvrdio prije tjedan dana, a HDZ danas. Kandidati će se sučeliti jedan na jedan, debata će trajati oko sat vremena i bit će podijeljena na nekoliko područja.

Debata je i ranije najavljivana za ovaj petak, ali jučer je Novi list objavio da je došlo do problema u dogovorima dviju strana, a Milanović je otkrio novinarima da je negdje s HDZ-om zapelo, izvijestio je Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“HDZ se navodno odazvao na debatu na HTV-u. Televizija je izričito tražila da debata bude 12. kolovoza i mi smo rekli – može, i ne tražimo za sebe nikakav poseban tretman. HDZ, pak, koliko mi znamo, do ovog trenutka još ništa nije potvrdio, nego bi se cjenkali. Mi se cjenkati nećemo. Očekujemo da i druga strana prihvati ponuđeni termin, kako bismo tamo onda razgovarali o stvarima životno važnima za Hrvatsku”, rekao je Milanović.

Kako Novi list neslužbeno doznaje, riječ je o tome da je HDZ tražio da se TV debata prebaci na nedjelju, 14. kolovoza, kako bi u subotu, zadnjeg dana zakonskog roka, mogli predati svoje izborne liste. Naime, Plenkoviću je, navodno, bitno da na sučeljavanje dođe sa složenim listama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u SDP nisu pristali na pomicanje datuma, jer, kako su rekli, ne vide razlog zašto izborne liste HDZ mora predati baš posljednjeg dana zakonskog roka, zašto to ne može učiniti dan ranije ili, čak, na dan debate, ali prijepodne. Naime, kako napominje izvor iz SDP-a, za datum se zna već dva tjedna, oko njega je već odavno napravljen Milanovićev raspored, a ovaj nejasan razlog, smatraju, nije mogao biti dovoljan da se sve mijenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo