MOST ZA VLADU JEDINSTVA: / "Smatramo da HDZ i SDP mogu sjesti za stol"

Image
11.11.2015.
16:33
VOYO logo

"Most je otvorio pregovore i s HDZ-om i SDP-om jer smatramo da Hrvatska treba jedinstvo. Mi smo u Mostu na jednostavan način uspjeli prevladati svjetonazorske razlike i podjele jer znamo da je u ovom trenu prioritet gospodarska situacija. Na takav način smo pristupili SDP-u i HDZ-u", kazao je Božo Petrov na konferenciji na novinare koju je održao nakon što je završio odvojene sastanke sa SDP-om i HDZ-om.

Vlada nacionalnog jedinstva je nužna, kako je rekao, da bi mogli provesti stvarne promjene za koje je u Saboru potrebna dvotrećinska većina. Mislili su i na svoje birače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ostalo bi bila prevara birača Mosta za koji su glasali i oni koji naginju ulijevo i udesno, ali su svoj glas Mostu dali jer podržavaju ideju da Hrvatska može ići naprijed i da je potrebno jedinstvo", dodao je Petrov.

Most kao moderator jedinstva

"Smatramo da možemo biti moderator takvog jedinstva. Smatramo da HDZ i SDP mogu nakon 25 godina sjesti za stol, zaustaviti animozitete i teške riječi i posvetiti se općoj dobrobiti, barem u iduće dvije godine", kazao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će se idućih dana usuglašavati reforme, a da će se mandatara vlade usuglasiti u kasnijem fazama pregovora. Petrov je kazao da će Most dati prijedlog za mandatara, no nije precizirao hoće li to biti netko iz Mosta.

Odbio je komentirati kako su na prijedlog o formiraju vlade nacionalnog jedinstva reagirali Karamarko i Milanović, no vjeruje da će i SDP i HDZ prihvatiti prijedlog odnosno da neće odbiti formiranje velike vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da će biti dovoljno političke mudrosti i da se to neće dogoditi", zaključio je Petrov.

HDZ odbio prijedlog

Negativan odgovor iz HDZ-a je brzo stigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama vlada nacionalnog jedinstva nikako ne odgovara. Kako ćemo sjesti za stol s onima koji su uništili Hrvatsku", kazao je šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Sastanci u Westinu i Sheratonu

Podsjetimo, danas ranije zastupnici Mosta nezavisnih lista donijeli jednoglasnu odluku o pregovorima za sastavljanje vlade. Nakon toga su njihovi čelnici razgovarali sa šefovima SDP-a u Westinu, a potom i HDZ-ovcima u Sheratonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOST ODRADIO SDP I HDZ: /

Evo što su postavili kao uvjet

Image
MOST ODRADIO SDP I HDZ: /

Evo što su postavili kao uvjet

Iz Mosta na pregovorima u hotelu Westin sudjelovali Božo Petrov, Drago Prgomet i Ivan Lovrinović, a iz SDP-a Zoran Milanović, Branko Grčić, Vesna Pusić i Boris Miletić.

Nakon tog sastanka, u istom sastavu Mostovci su otišli u Sheraton gdje su razgovarali s Tomislavom Karamarkom, Željkom Rainerom, Goranom Marićem i Tomislavom Ćorićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sastanaka nije bilo izjava.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo