želimir puljić / 'Napisi o smjeni kardinala Bozanića nisu utemeljeni na službenim informacijama'

Naglasio je kako sadržaj napisanoga u tom članku odudara od uhodanoga protokola Svete Stolice i nije utemeljen na službenim informacijama

25.7.2018.
18:39
VOYO logo

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić istaknuo je u srijedu kako napisi u medijima o tzv. 'smjeni', odnosno 'umirovljenju' zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića odudaraju od uhodanoga protokola Svete Stolice i nisu utemeljeni na službenim informacijama.

Nadbiskup Puljić to je izjavio, kako prenosi IKA, na traženje nekih medija da komentira članak objavljen u tjedniku Globus o navodnom umirovljenju kardinala Bozanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Papa umirovljuje Bozanića? Već se zna tko bi ga mogao naslijediti

"Poštovani, razumijem znatiželju novinara glede teme članka o tzv. 'smjeni', odnosno 'umirovljenju' zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića (...) ovim putem apeliram na javnost da ne nasjeda takvim dezinformacijama", poručio je Puljić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako sadržaj napisanoga u tom članku odudara od uhodanoga protokola Svete Stolice i nije utemeljen na službenim informacijama. 

Nije bez razloga papa Franjo u svojoj ovogodišnjoj poruci uz Svjetski dan sredstava društvene komunikacije upozorio na 'fake news', podsjetio je predsjednik HBK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želio je time i on, naglasio je zadarski nadbiskup, doprinijeti 'zajedničkom nastojanju oko sprječavanja širenja lažnih vijesti, ponovnom otkrivanju dostojanstva novinarskog zanimanja i osobne odgovornosti novinara u priopćivanju istine'.

Podsjetio je kako je u kontekstu navedenoga članka dobro još jednom promotriti aktualnost ovogodišnje Papine poruke 'Istina će vas osloboditi'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papina poruka i stav, naime, mogu pomoći medijskim djelatnicima da budu oprezni pred širenjem dezinformacija, kako bi bili i ostali 'neumorni tražitelji istine u stvaranju povjerenja na putu mira i zajedništva', poručio je predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo