SPECIJALNA POLICIJA NA TERENU / Napeto na granici: Hoće li doći do sukoba između migranata i hrvatske policije?

Image
Foto: Google Maps/Screenshot

Postoji opasnost eskaliranja tenzija između migranata i policije

24.10.2018.
12:22
Google Maps/Screenshot
VOYO logo

Sigurnosna situacija na jugoistočnoj granici Hrvatske i BiH veoma je napeta. 

Migranti koji su noć proveli u blizini Graničnog prijelaza Velika Kladiša - Maljevac, probili su prvi kordon pripadnika Granične policije BiH i stigli su do drugog kordona. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ov reporter Ilija Radić javlja kako drugi kordon još nije probijen, a snage BiH policije se regrupiraju. Prema pisanju BiH medija, na mjesto događaja stigla je i specijalna policija iz Hrvatske i stanje na Maljevcu je u ovim trenucima kaotično. 

Istovremeno, druga skupina migranata koja se kreće prema Velikoj Kladuši zaustavljena je na punktu Velečevo u blizini Ključa. Pripadnici MUP-a USK ne dozvoljavaju im daljnje kretanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Google Maps/Screenshot

Migranti

U aktualnoj situaciji postavlja se pitanje postoji li opasnost da su dvije skupine migranata u dosluhu i da se u jednom trenutku odluče ujediniti u kritičnu masu zbog koje bi moglo doći do eskalacije sukoba s policijom. 

Za komentar smo upitali bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je žalosno. Očito je da će ovakvih incidenata biti sve više. Umjesto da direktno organizira prihvatne centre u BiH i kontrolira priljev migranata iz Grčke, Europska unija provodi politiku odvraćanja i odobrava nepoštivanje međunarodnih konvencija", rekao nam je Ostojić. 

Ipak, u kontekstu razvoja situacije, uzevši u obzir kako je BiH policija u Bihaću blokirala vlak s migrantima iz Sarajeva, mogućnost udruživanja dvije skupine migranata i eskalacije sukoba znatno je umanjena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike