INTERES JE VELIK /

Najopasniji pas postao glavna maza u Dumovcu: Preodgojeni Otto traži novog vlasnika

Otto je poput razigranog djeteta. S jedne strane energičan, a opet s druge strane poslušan i miran

16.10.2019.
22:00
VOYO logo

Od opasnog i problematičnog do veselog psa koji neprestano maše repom. Trogodišnji Otto stanovnik je Dumovca već pola godine. Uspješno je prošao rehabilitaciju i još mu nedostaje konačni test resocijalizacije. S njim svakodnevno šeta i trenira Marija, timariteljica s 18-godišnjim iskustvom. 

''Vidjeli da je jako pametan i inteligentan pas, brzo uči, jako dobro napreduje u tome", kaže Marija Ferenček, timariteljica u Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napreduje jer njegova oaza više nije samo boks odvojen od 150 pasa u Dumovcu - ponovno se kreće među ljudima i nije nimalo agresivan. 

''Išli smo oko špping centara, po Bundeku smo šetali. Na šetače, na bicikle, na djecu, ni na što nije reagirao i isto se pristojno svugdje ponašao'', kaže Marija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otto je poput razigranog djeteta. S jedne strane energičan, a opet s druge strane poslušan i miran. Do prije pola godine niste imali priliku vidjeti ovakvu situaciju da šeta s nepoznatom osobom zbog straha, a sada je glavna maza u Dumovcu. 

A Otto je prije dolaska u Dumovec napao petero ljudi, a onda i gazdaricu i to nakon što je proljetos pobjegao iz kuće na zagrebačkom Ksaveru. I to mu nije bio prvi put. 
Zbog toga ga je Veterinarski inspektorat htio eutanazirati. No, Otto je bio pomilovan u zadnji tren te prebačen u Dumovec. 

''Vrlo sam sretan da su se naše početne procjene pokazale točnima i da je on stvarno bio jedna životinja koja nije bila dobro držana tako da su svi ti incidenti, izražavam žaljenje prema ljudima koji su doživjeli traume, ali naša je procjena da to nije pas koji se ne može resocijalizirati'', kaže Damir Skok, direktor Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

A veliki interes je već mjesecima za njegovim udomljavanjem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Profil ljudi koji bi odgovarali, ako će to bude moguće - netko tko razumije pasminu, da razumije kako je to jedan veći pas koji  treba određenu dozu pozornosti i načina na koji se živi s njim'', pojašnjava Damir Skok, direktor Sklonista za nezbrinute zivotinje Grada Zagreba. 

Na Veterinarskoj inspekciji je odluka u čije će ruke pasti pas Otto, ali otom-potom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo