'ne dolazimo se tući' / Napadi na vozače ZET-a postali su nepodnošljivi, šef sindikata: 'Dosta ih prolazi ispod radara... Svi idu linijom manjeg otpora'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Drugi je ovo napad na vozače u samo dvadesetak dana. U prosincu prošle godine vozači zagrebačkih autobusa nakratko su prekinuli promet kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo

17.1.2024.
14:36
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

ZET-ovu vozačicu maloljetnici srušili i cipelarili, sindikat na nogama: 'Ovo je nepodnošljivo'

U nedjelju, 14. siječnja, oko 19 sati u Bistri su dvije maloljetnice napale vozačicu ZET-ovog autobusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikata autobusnog, tramvajskog prometa Hrvatska-Zagreb na svom Facebooku objavio je da se radilo o maloljetnicama od 15 godina koje su vozačicu srušile na pod i cipelarile.

Darko Begić, predsjednik Sindikata, rekao je za Danas.hr da vozačica ipak nije otišla na bolovanje, iako na njega ima pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolegica je malo natučena. Više je psihički potresena nego fizički. Odbila je bolovanje, htjela je ići raditi", rekao je te prepričao detalje mučnog događaja.

Image
JOŠ JEDAN NAPAD /

Maloljetnice srušile na pod vozačicu ZET-a i 'cipelarile' je; Sindikat ogorčen: 'Postali smo zadnji šljam...'

Image
JOŠ JEDAN NAPAD /

Maloljetnice srušile na pod vozačicu ZET-a i 'cipelarile' je; Sindikat ogorčen: 'Postali smo zadnji šljam...'

Provocirali je pa srušili na pod i cipelarili

"Sve se odigralo na liniji Črnomerec-Gornja Bistra. Maloljetnici su u autobus ušli na Črnomercu i odmah su počeli provocirati vozačicu. Na stanici Gornja Bistra čak su pokušali ući u prostor za vozače, nakon čega je vozačica morala zatvoriti vrata. Provokacije su se nastavile unatoč upozorenjima, a u jednom trenutku vozačica ih je zamolila da napuste autobus. Situacija je tada kulminirala. Srušili su je na pod i krenuli je cipelariti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto događaja došla je policija, Hitna pomoć i unutarnja kontrola. "Koliko znam, policija istražuje detalje. U kontaktu su s vozačicom koja im je rekla da je spremna otići na prepoznavanje kada uhite krivce", kazao je Begić.

Nerijetko i vozač dobije prijavu

Drugi je ovo napad na vozače u samo dvadesetak dana. U prosincu prošle godine vozači zagrebačkih autobusa nakratko su prekinuli promet kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga sindikata vozača i prometnih radnika izborila se da se napadi na vozače vode kao napadi na osobe od javnog interesa, ali Begić smatra da se taj se zakon ne primjenjuje dovoljno dobro.

"Problem je što u većini slučajeva prijavu dobije i vozač autobusa koji je napadnut i napadač. Traži se najjednostavnije rješenje", rekao je Begić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je da dosta napada prolazi ispod radara. "Ako ja ne saznam i ne prenesem, nitko drugi neće objaviti te informacije. Svi idu linijom manjeg otpora".

Dodaje da bi se policija trebala puno više angažirati i privoditi nasilnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na posao idemo zaraditi plaću i prehraniti obitelj, ne dolazimo se tući. Da imamo ne znam kakvu plaću nema opravdanja za ovo što nam se događa. Napadi su prešli sve granice i postali nepodnošljivi", zaključio je.

POGLEDAJTE VIDEO: Išaran novi, rabljeni tramvaj. iz ZET-a upozoravaju: 'Sve je dobro dok netko ne postavi nešto, ispod tramvaja'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo