dva žalbena postupka / Nakon žalbe Strabaga, danas stigla još jedna žalba: i Talijani osporavaju izbor Kineza za gradnju Pelješkog mosta

Izgledno je kako će se paralelno odvijati dva žalbena postupka, kao i da će Državna komisija zatražiti očitovanje Hrvatskih cesta kao naručitelja postupka javne nabave

23.1.2018.
14:24
VOYO logo

Nakon žalbe Strabaga danas je u Državnu komisiju za kontrolu postupaka javne nabave stigla još jedna žalba na odluku o odabiru kineske tvrtke 'China Road and Bridge Corporation' za graditelja Pelješkog mosta i to od zajednice ponuditelja u kojoj su talijanski Astaldi i turski CT Ictasm, neslužbeno doznaje Novi list.

Kako neslužbeno doznaju u Novom listu u pitanju je žalba na procjenu kvalitete garancije talijansko-turske ponude za gradnju mosta i sve to dodatno komplicira proceduru odabira graditelja najvažnijeg infrastrukturnog objekta u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Astaldi je također platio 100.000 kuna predviđene naknade za podnošenje žalbe te sada predstoji procjena Državne komisije o prihvaćanju ili odbacivanju žalbenog postupka.

VIŠE PROČITAJTE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgledno je kako će se paralelno odvijati dva žalbena postupka, kao i da će Državna komisija zatražiti očitovanje Hrvatskih cesta kao naručitelja postupka javne nabave.

Talijansko-turski konzorcij za gradnju Pelješkog mosta ponudio je cijenu od 2,55 milijardi kuna, Strabag 2,62 milijardi kuna, a kineska tvrtka cijenu od 2,08 milijardi kuna bez PDV-a, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se procjenjuje kako će biti potrebno najmanje nekoliko mjeseci do donošenja odluke Državne komisije na obje podnesene žalbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo