ZBOG VREMENSKIH NEPRILIKA UPALJEN METEOALARM: / Puše olujno jugo, evo što nas čeka nakon današnjih proljetnih temperatura

Image
Foto: PIXSELL

U glavnom gradu prevladavat će djelomice sunčano, a od sredine dana očekuje nas oblačnije vrijeme uz povremenu kišu.

12.12.2017.
9:39
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsku u utorak očekuje djelomice sunčano, oblačnije i na sjevernom i južnom Jadranu gdje može biti povremene kiše. Od sredine dana očekuje se porast naoblake koja će stići sa zapada. Kiša će se do kraja dana te u noći proširiti na veći dio zemlje. Uglavnom suho zadržat će se tek na krajnjem istoku. U noći na srijedu u višem gorju uz zahladnjenje može biti susnježice i snijega. I dalje će biti vjetrovito. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak, na udare osobito u gorju i olujan jugozapadnjak, prema večeri u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana poslijepodne u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura između 7 i 12, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna uglavnom između 12 i 18 °C', javlja DHMZ.

Kiša neće prestati

U glavnom gradu prevladavat će djelomice sunčano, a od sredine dana očekuje nas oblačnije uz povremenu kišu. I dalje vjetrovito i iznadprosječno toplo. Puhat će umjeren do jak, u višim predjelima na udare i olujan jugozapadnjak, poslijepodne će oslabjeti i kratkotrajno okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 16 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južni vjetar u cijelu će zemlju donijeti novu seriju kišnih razdoblja. U središnjim krajevima zemlje te u Zagrebu kiša se očekuje već u utorak poslijepodne. Padat će i u srijedu, ali i četvrtak i petak, a neće je nedostajati niti u subotu. Tek u nedjelju se očekuje prestanak oborina.

Image
Foto: DHMZ

Maksimalne temperature od 4 do 16 °C

Tijekom tjedna maksimalne temperature zraka bit će od 16 stupnjeva Celzijevih koliko se očekuje u utorak, zatim 6 u srijedu, 11 u četvrtak, 14 u petak. Slično i u subotu, a onda u nedjelju malo hladnije uz temperature do 6 stupnjeva Celzijevih. Jednako vrijeme očekuje Karlovac, Sisak, Viroviticu, Gračac, Gospić, Knin, Krapinu, Slunj, Nin, Zadar, Split, Makarsku, Imotski, Metković, Sinj, Dubrovnik, Poreč, Rijeku i Rovinj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ

Neki će gradovi biti pošteđeni kiše, no na kratko i to sredinom tjedna. Među njima su Varaždin i Čakovec koje pak u subotu očekuje snijeg. Oblačnije uz povremenu kišu prevladavat će i na području Belog Manastira, Daruvara, Donjeg Miholjca, Đakova, Osijeka, Našica i Slavonskog Broda.

Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ

Na području Delnica i Ogulina umjesto kiše padat će snijeg, a slično će biti i na području Plitvičkih jezera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Meteoalarm izdao narančasto upozorenje

Meteoalarm je zbog obilne kiše i silovitog vjetra izdao narančasto upozorenje za Liku i dio Gorskog kotara te riječko područje i Istru. U Gorskom kotaru se očekuje količina oborine 30-60 mm uz olujne udare jugozapadnjaka, dok je na riječkom području moguća obilna kiša, količina oborine 30-60 mm.

Image

U ostatku zemlje na snazi će biti žuto upozorenje Meteoalarma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je narančasto upozorenje na snazi radi se o opasnim vremenskim uvjetima.

"Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite upute dana vaših državna tijela", stoji u objašnjenju Meteoalarma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo