čini se da može što hoće /

Apsurd i bahatost HDZ-ovca: iza njega 12 afera, uzeo preko pola milijuna kuna otpremnina, a sad ga zaposlili kao direktora tvrtke, kćeri Hrvatskih cesta!

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

DORH ga je teretio za nezakonito zapošljavanje u Hrvatskim autocestama, ali nije osuđen

22.11.2017.
8:10
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Prije nekoliko dana za direktora tvrtke Via Tel, kćeri Hrvatskih cesta imenovan je istaknuti 50-godišnji sisački HDZ-ovac Željko Krapljan. I ne bi to bilio ništa čudno da Krapljan iza sebe nema niz afera u zadnjih 12 godina. A podaci o novoj plaći Krapljana nisu dostupni, ali navodno će imati plaću nižu od 15.000 kuna, piše 24 sata.

Krapljan je tijekom godina uzeo više od 600.000 kuna otpremnina, a ono važnije interna kontrola u Hrvatskim autocestama, gdje je i započeo karijeru, zabilježila je niz nepravilnosti tijekom njegova rada od uzimanja naknada za odvojeni život, pasivnih dežurstva, korištenje službenog auomobila. Osim toga DORH ga je teretio za nezakonito zapošljavanje u Hrvatskim autocestama, ali nije osuđen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom 2005. godine prijavljen je da je uzeo 209.000 kuna otpremnine iako je navodno bio samo jedan dan zaposlen u Ministarstvu obrane.  U HAC-u se zapošljava 2005. godine na funkciji, koja do tada nije postojala, zamjenika direktora Sektora održavanja. Krapljan je čak promaknut i na direktora Sektora za naplatu, ali je pobuna radnika natjerala Kalmetu da ga ipak vrati na zamjeničko mjesto,  a zbog te smjene je dobio 140.000 kuna. 

Rad mu je bio prepun nepravilnosti, utvrdila je unutarnja kontrola. Uz plaću, kroz naknadu za odvojeni život i stalna pasivna dežurstva uspio je jedan mjesec zaraditi i 40.000 kuna. Nakon silnih uhićenja u HAC-u, i Krapljan se našao na optuženičkoj klupi, ali nije osuđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga zapošljava se u Sisku kao direktor Tržnica, a nakon pormjene vlasti dobiva otkaz i uzima otpremninu od 132.000 kuna iako je na tom mjestu radio manje od godinu dana.

Vodio je i sisački HDZ, gdje je postavljen za savjetnika u sisačkoj razvojnoj agenciji Simora gdje dobiva otkaz, tužio ih je i morali su mu isplatiti ukupno 16 plaća ili više od 150.000 kuna neto.

A asada se zaposlio u Hrvtaskim cestama, a što na to kaže Mijat Stanić, čelnik Nezavisnog cestarskog sindikata: "Nevjerojatno je da zapošljavaju dokazano nestručnog čovjeka u vrijeme kad se najavljuje 1000 otkaza. Stručnjaci će dobivati otkaze i davat ćemo im otpremnine. Ovo je definitivno političko uhljebljenje". 

Krapljan nije odgovarao na pozive i poruke, a odgovor oko zapošljavanja nismo dobili ni od Hrvatskih cesta, piše 24 sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo