NAKON SASTANKA U VLADI, SDSS DONIO ODLUKU: / Za potpredsjednika Vlade iz reda manjina predložit će Borisa Miloševića

Image
Foto: arhiva, Tomislav Miletić/Pixsell

Podsjetimo, ranije je Pupovac, uoči dolaska na pregovore u Vladu, rekao da će razgovarati o funkcioniranju koalicije

13.7.2020.
12:18
arhiva, Tomislav Miletić/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izvijestio je u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva stranke da će za potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava predložiti saborskog zastupnika Borisa Miloševića.

"Milošević je već bio pomoćnik ministra uprave u dva mandata i predsjednik Kluba SDSS-a u proteklom mandatu i opredjeljenje je da je u ovoj fazi potrebno dati priliku čovjeku koji ima više političkog iskustva, veću političku težinu i izabrani mandat", rekao je Pupovac na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milošević će biti i predstavnik Kluba zastupnika SDSS-a i nacionalnih manjina u Vladi. Uz Miloševića, kandidatkinja je bila i profesorica na zagrebačkom Pravnom fakultetu Snježana Vasiljević. Pupovac je dodao da će s njom nastaviti razgovor na koji način će dati svoj doprinos zajednici.

Imat će zamjenu u Saboru

"To je prijedlog koji je bio usuglašen s predsjednikom Vlade. On poznaju oboje, a s Borisom dulje i češće surađuje tako da tu nije bilo posebnih potreba za dodatnim usuglašavanjem", rekao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njih je značajno, dodaje, da svi zastupnici nacionalnih manjina te partneri iz HNS-a i Reformista daju podršku njihovu izboru.

Na Miloševićevo mjesto u Saboru doći će zamjenica šibensko-kninskog župana Anja Šimpraga, što je određeno listom SDSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo