STIŽU PROMJENE / Svi roditelji u Šibeniku plaćat će jednaku cijenu vrtića

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Namjera Grada je, poručuju, zadržati visoku upisanost djece u ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje te omogućiti svim sugrađanima dostupnost vrtića po jednakim cijenama

10.11.2022.
15:00
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Svi roditelji u gradu Šibeniku plaćat će jednaku cijenu vrtića, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Željka Burića.

Naime, cijena vrtića za sve roditelje, polaznike javnih gradskih ustanova, kao i ustanova privatnih i vjerskih osnivača bit će izjednačena, a iznosit će 90 eura, odnosno 678 kn. Grad Šibenik sufinancirat će razliku do pune ekonomske cijene djeteta, koja je u svakoj od ustanova različita. Odluka je to koja dolazi nedugo nakon RTL-ove priče o šibenskim roditeljima, koji su nakon najave privatnika da će drastično podignuti cijene ili zatvoriti vrtiće, tražili rješenje Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godina u privatnim vrtićima šibenske roditelje, podsjetimo, košta i do 6 tisuća kuna više nego u gradskima.

Image
Računica je jednostavna /

Pobuna roditelja! Jedni za vrtić plaćaju 500 kuna, drugi dvostruko više: 'Naša se djeca ne tretiraju jednako'

Image
Računica je jednostavna /

Pobuna roditelja! Jedni za vrtić plaćaju 500 kuna, drugi dvostruko više: 'Naša se djeca ne tretiraju jednako'

"Modelom koji planiramo primijeniti svi roditelji, naši sugrađani, su stavljeni u jednak položaj i plaćat će jednaku cijenu vrtića za svoje dijete. Osnivači privatnih i vjerskih vrtića partneri su Grada Šibenika te će Grad sufinancirati razliku do pune ekonomske cijene djeteta, naravno, uz činjenicu da je dijete upisano u skladu s propisanim standardima" kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera Grada je, poručuju, zadržati visoku upisanost djece u ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje te omogućiti svim sugrađanima dostupnost vrtića po jednakim cijenama. Time će se izjednačiti cijene vrtića u javnim gradskim ustanovama s cijenama u vrtićima privatnih i vjerskih osnivača.

Predsjednica Povjerenstva Mirjana Žurić istaknula je da sufinanciranje djece u odgojnim ustanovama privatnih i vjerskih osnivača nije zakonska obveza jedinice lokalne samouprave, već isključivo intencija Gradske uprave da se roditeljima omogući dostupnost vrtića po jednakim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo će se, priopćili su, u narednim danima sastati sa svakim od predstavnika ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje pojedinačno, kako bi, ako oni pristanu na ovaj model, precizirali sufinanciranje.

Za roditelje više od tisuću djece iz gradskih vrtića, ako Gradsko vijeće usvoji odluku, zaključak Povjerenstva značit će rast cijena vrtića. Za 10-satni redoviti program bit će to rast s 500 na 678 kuna, odnosno 178 kuna veći račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvorno iznesenoj tvrdnji o izjednačavanju cijena vrtića nedostajao je kontekst da će to izjednačavanje značiti poskupljenje cijena vrtića za više od tisuću roditelja, zbog čega je tekst nadopunjen.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo