PRIRODA IH NE ŠTEDI... / Katastrofa u Glini, ljudi su očajni: 'Više štete nam je napravilo nevrijeme nego potres. Što još...?!'

Image
Foto: Edina Žuko / PIXSELL

'Vjetar je užasno puhao. Otrgnuo nam je crijepove s kuće, garaže i staje i razbacao ih svuda po dvorištu', kazala je Glinjanka Sanela Korenić-Jović

1.8.2021.
16:50
Edina Žuko / PIXSELL
VOYO logo

Glinjani se suočavaju s posljedicama nevremena koje je u nedjelju oko podneva pogodilo područje njihovog grada i Petrinje. Tamo je snažan vjetar čupao je drveće, kidao crjepove, oštetio kontejnere u kojima žive mještani još od razornog potresa krajem prošle godine. Svako novo, malo snažnije nevrijeme donosi im novu opasnot i nove probleme, pišu 24 sata.

Image
BILO JE BURNO /

Baniju pogodilo snažno nevrijeme: Oštećeni su domovi i vozila, srušena mnoga stabla

Image
BILO JE BURNO /

Baniju pogodilo snažno nevrijeme: Oštećeni su domovi i vozila, srušena mnoga stabla

'Najednom je došlo, nismo se ni snašli'

Saneli Korenić-Jović iz Malog Gradca nevrijeme je, kaže, učinilo više štete nego potres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo je najednom došlo, nismo se ni snašli. U svoj toj strci uspjeli smo samo automobil maknuti koji je bio parkiran ispod oraha kako stablo ne bi palo na njega. Vjetar je užasno puhao. Otrgnuo nam je crijepove s kuće, garaže i staje i razbacao ih svuda po dvorištu", kazala je Sanela za 24 sata.

Skupa sa suprugom, troje djece, svekrvom i svekrom koji je invalid ona živi pod istim krovom. Žive skromno, a bave se uglavnom poljoprivredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije potresi, a onda i nevrijeme

Kuća im je preživjela jake potrese, no potres od prije nekoliko dana uništio im je staju gdje su držali govedo, a današnje nevrijeme nanijelo im je nova oštećenja.

"Svekrva i ja smo najlonom pokrivale rupe na krovu kako ne bi voda curila u kuću, ali nismo stigle. Njezin je krevet već natopljen zbog prokišnjavanja. Djeca su kupila drveće s ceste i dvorišta. Svo drveće i sve voćke nam je slomilo. Sada smo već dosta toga sami očistili. Što ćemo, moramo se boriti kao i prije, ali nije lako. I strah nas je više od toga što nas čeka", kazala je ova Glinjanka nedugo nakon što je nevrijeme poharalo grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo