dodatne mjere opreza / Nakon napada u OŠ Jordanovac policija poručuje: 'Identificirana je osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem i poduzimamo sve preventivne mjere'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ovom prilikom demantiramo da je nepoznata muška osoba djetetu prijetila nožem, poručila je policija

8.11.2017.
10:08
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U zagrebačkoj OŠ Jordanovac zavladala je panika nakon što je u ponedjeljak oko 14.15 sati nepoznati muškarac pokušao odvesti sa sobom učenicu petog razreda. Nakon događaja intervirala je policija, uputila je roditelje i djecu na dodatne mjere opreza. 

Policijska uprava zagrebačka danas je oglasila i službenim priopćenjem koje prenosimo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povodom događaja koji  se 6. studenog u poslijepodnevnim satima dogodio ispred OŠ Jordanovac u Zagrebu, izvješćujemo Vas da su policijski službenici nadležne policijske postaje odmah po zaprimljenoj obavijesti izašli na mjesto događaja te poduzeli mjere i radnje s ciljem  utvrđivanja svih okolnosti  događaja kojim je  uznemireno dijete, učenica navedene osnovne škole. 

Operativnim radom i do sada prikupljenim informacijama identificirana je  osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem slijedom čega se poduzimaju  mjere i radnje u području kazneno-pravne zaštite djeteta kao i održavanja povoljnog stanja sigurnosti u području škole.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno napominjemo da su policijski službenici tijekom jučerašnjeg dana pojačano opservirali područje osnovne škole, što će činiti i narednih dana. 

Obavještavamo građane i roditelje kako nema razloga za zabrinutost te da se sve školske aktivnosti mogu odvijati uobičajeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom prilikom demantiramo navode pojedinih medija da je nepoznata muška osoba djetetu prijetila nožem.

I u ovom slučaju pozivamo javnost i roditelje na oprez, ali nikako na širenje panike budući policija poduzima intenzivne mjere preventivnog karaktera kako bi se spriječila bilo kakva opasnost  i rizične situacije sličnog karaktera", priopćili su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>>>Panika u zagrebačkoj osnovnoj školi: muškarac s nožem u ruci pokušao odvesti djevojčicu, roditelji u strahu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo