Nakon kamenovanja nasilje se nastavlja na Facebooku!

Broj žestokih uvreda i prijetnji prema gej osobama povećava se svakog trenutka na jednoj grupi na Facebooku, koja je osnovana nakon nasilja i nereda na Gay Prideu u Splitu.

12.6.2011.
19:38
VOYO logo

Sramotni događaj odigrao se u subotu u Splitu tijekom Gay Pridea kada je oko 10.000 ljudi dočekalo sudionike parade na splitskoj Rivi i napalo ih kamenjem, petardama te jajima.

Tada je ozlijeđeno pet osoba, a zbog nasilja parada je prekinuta. No, isti dan nakon tog sramotnog događaja na Facebooku je osnovana grupa ''TILI STE U GUZU, A DOBILI PO PI..I! LJUBITELJI KITA ODJ...TE OD SPLITA'', na kojoj se nasilje nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa broji više od 4.000 članova, a broj teških uvreda i prijetnji raste svakog trenutka. O grupi i cijelom slučaju upoznata je i policija, koja će istražiti tko je grupu osnovao, a neopaženo neće proći niti brojne prijetnje.

Tako, primjerice, Marko Š. poziva da se 'udari' po homoseksualcima, a Marko L. poručio je: ''Pedere u logore.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ako već žele bit ravnopravni neka muće, nemamo ni mi hetero parade i je...e zastavice. Kad već žele bit u centru pažnje nek dobiju šta ih ide'', napisala je Inaa S..

''A moj sv. Duje, šta se dešava u tvom gradu!! da peder***e ponosno paradiraju ulicama!!! SRAMOTA!!Nek se zatvoru u svoja 4 zida i rade šta ih volja, a ne da dica gledaju! još bi samo falilo da pedofili počmu paradirat!! Bili i onda gospodin Kerum poručio građanima:NEMOJMO SE OSRAMOTIT!!???'', napisala je Ivana Ć..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoj grupi javljaju se i oni koji su za ravnopravnost, no njihovi komentari nailaze na još žešće reakcije homofoba.

Vezani članci:

arti-201106120199006 arti-201106110310006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo