Pojačana akcija / Nakon dramatičnog apela splitska bolnica u dan i pol prikupila više od 400 doza krvi

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Pojačana akcija prikupljanja krvi nastavit će se i u petak, a operacije koje su prije dva dana odgođene obavljaju se normalno po programu

19.7.2018.
16:16
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

KBC Split u dva dana je prikupio više od 400 doza krvi nakon što su objavili dramatiačn apel o nestašici krvi zbog koje su odgođene i neke operacije. U srijedu, kada je apel objavljen, prikupljeno je 260 doza, a u četvrtak do podneva još oko 150 doza.

"Situacija se popravlja, a ovim putem zahvaljujem svim davateljima, i onima koji su prvi put došli dati krv, ali i dugogodišnjim davateljima. Još uvijek pozivamo davatelje, a posebno one s krvnom grupom A", kazala je za 24sata dr. Dejana Bogdanić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačana akcija prikupljanja krvi nastavit će se i u petak, a operacije koje su prije dva dana odgođene obavljaju se normalno po programu.

Krv doniraju i istarski specijalci

Kao i svake godine, uoči obilježavanja godišnjice osnutka specijalne jedinice policije Policijske uprave istarske BAK Istra, Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra organizirala je tradicionalno darivanje krvi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akciji se odazvalo tridesetak članova udruge, koji su danas na Odjelu za transfuzijsku medicinu pulske Opće bolnice ovom humanom gestom pokazali da su i nakon rata ostali junaci. 

Voditeljica zdravstvenih programa Gradskog društva Crvenog križa Pula Helena Vidović zahvalila je predsjedniku udruge Mladenu Blaškoviću i preostalim Bakovima što svake godine u srpnju, kada je povećanja potrošnja zaliha krvi, daruju ovu dragocjenu tekućinu i time spašavaju živote svojih sugrađana i brojnih turista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo