gradonačelnik na optuženičkoj klupi / Nakon četiri godine počinje suđenje Bandiću za aferu štandovi: Donosimo detalje dogovaranja poslova!

U aferi Tržnice tereti ga se da je zajedno s Ivicom Lovrićem te Zdenkom Palac pogodovao udruzi Željke Markić

25.7.2018.
19:31
VOYO logo

Četiri godine nakon uhićenja prvi čovjek metropole - Milan Bandić dobio je datum početka prvog suđenja! Tako će nakon mjeseci i mjeseci odugovlačenja 28. kolovoza Bandić sjesti na optuženičku klupu. 

U aferi Tržnice tereti ga se da je zajedno s pročelnikom za obrazovanje i sport Ivicom Lovrićem te šeficom tržnica Zdenkom Palac pogodovao udruzi Željke Markić "U ime obitelji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujutro - na sudu. Popodne - u gradu. Tako bi to moglo izgledati od kraja kolovoza. Milanu Bandiću suđenje počinje zbog pokroviteljstva Udruzi Željke Markić koje NIJE obuhvaćalo financijsku potporu, ali je Grad ipak organizirao i platio:

tiskanje i isporuku 700 000 letaka.  
14 500 plakata. 
120 jumbo plakata. Izradu teksta i snimanje
radijskih spotova, ali i besplatno ustupanje 50 štandova, čime je udruzi Željke Markić pribavio imovinsku korist od 308 tisuća 888 kuna, stoji u optužnici.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz svjedoke, u optužnici se vidi i kako je s pročelnikom Lovrićem komentirao Željku Markić.

"To što ona (Željka Markić) zna o politici, ja sam zaboravio. Ona bi kokošarila, a sa mnom nema kokošarenja, hoće li biti partner ili neće biti partner. Ona bi politiku provodila preko njihovih leđa i dobit će karu", pisao je u rujnu 2014. godine Bandić Lovriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plakati građanske inicijative tada su bili obljepljeni po cijeloj Hrvatskoj.

"Ona nikad nije imala partnera kao Bandića niti će imat takvog partnera, te da joj poruči da Bandić želi biti  gradonačelnik Hrvatske, ne miš. Ništa Bandiću ne treba, ona mene treba, ako hoće da budemo partneri i neka ju pozdravi", pisao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je sms-ovima davao i upute Lovriću da prikrije da je riječ o financijskom pokroviteljstvu. 

"Dobro, neka to bude, ako bude priče, onda je to sponzorstvo, tiskara, inače ne, onda smo mi iza toga", napisao je Bandić opet u rujnu 2014. godine Lovriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakvu će priču imati na sudu - vidjet ćemo u kolovozu. Predmet je dobio sudac Zdravko Majerović, koji trenutačno sudi Nadanu Vidoševiću i Stjepanu Prnjatu. S druge strane, čekat će ga Sven Mišković - tužitelj koji je dobio osuđujuću presudu za Zdravka Mamića, koji drži sve glavne sudske procese, ali i tužitelj kojeg su svi prozivali da je neovlašteni, sve dok Vrhovni sud nedavno nije kazao suprotno.

Uz štandove, Bandića u rujnu čeka i suđenje za Agram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo