poražavajuća izjava / Nakon brutalno iskrene i potresne poruke Mare Tomašević: 'šutite i trpite', donosimo nastavak priče o porazu institucija

Poruka koju je jučer u intervjuu za RTL Danas, ženama koje trpe zlostavljanje, poslala Mara Tomašević, supruga požeškog župana, šokirala je javnost

26.11.2017.
19:15
VOYO logo

Brutalno iskrena i potresna poruka, Mare Tomašević, ženama: 'šutite i trpite' nikog nije ostavila ravnodušnim.

"Jednostavno, nek' šute. Nek' trpe i šute. Očigledno je da je nama ženama tako suđeno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidi se da ona plače i da joj je strahovito teško zato jer je ona izašla u javnost, a reakcije su takve kakve jesu. Ova najgora je zadnja premijerova gdje on kaže da je to unutarnja stvar HDZ-a", rekla nam je aktivistica Sanja Sarnavka.

Od ove bi izjave bila skandaloznija samo ona u kojoj bi iz HDZ-a poručili kako je ovo obiteljski problem u koji se ne žele miješati. Ipak, uloga HDZ-a i cilj nije da raspravljaju tko je i koliko kriv. Misli to odvjetnica Ljubica Matijević Vrsaljko koja već desetljećima radi na zbrinjavanju i pomoći žrtvama obiteljskog nasilja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da sam ja premijer mene bi bilo sramota, u najmanju ruku. Našla bih načina da se jasnije odredim. Tu izjavu gospođe ja shvaćam nikako ne doslovno nego shvaćam kao jednu simboliku tuge, rezignacije, očaja i razočaranja sustavom, situacijom", zaključuje Vrsaljko.

A situacija je takva da se suprug Mari ne smije približiti na manje od pet metara, a stanuju i dalje pod istim krovom. Ima plaću koja je od Marine veća tri i pol puta. Ipak, nije želio, barem privremeno, napustiti obiteljsku kuću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je sigurno pola rođaka, kako to kod nas ide i znanih i neznanih pozapošljavao, ali nju je ostavio na toj poziciji sa 4000 kuna plaće jer ona na taj način je ucijenjena i mislio je da nikada neće smoći hrabrosti izaći u javnost", kaže Sanja Sarnavka, i dodaje "On hoće pokazati koliko je moćan i na koncu i da mu se jer vi nemate pravu reakciju ni instituacija, a ni vrha države.

Obje naše sugovornice smatraju kako Hrvatska čim prije mora ratificirati Istambulsku konvenciju ili, punim nazivom- konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi nasilja nad ženama i nasilju u obitelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo