NEVJEROJATNO / Nakon 4 mjeseca iza rešetaka, Zlatko Babić se vraća na posao kutinskog gradonačelnika; Zviždačica Adrijana Cvtila je u šoku

Image
Foto: Screenshot: RTL

Babić je iz pritvora izašao bez ikakvih mjera opreza, a o ostavci je prije rekao da ne razmišlja.

19.4.2022.
20:11
Screenshot: RTL
VOYO logo

“Čula sam, da. Lijepo, neka se vratio. I to je dobro.. Zato što on radi za Kutinu”, kazala je jedna mještanka, dok drugi dodaje: “Gle, takav je zakon, i tu ne možemo ništa. S moralne strane nije mi u redu, a prvenstveno mi nije u redu ono što se radilo”.

Zlatko Babić uhićen je u prosincu zbog političke trgovine i uhljebljivanja, a zviždačica koja ga je razotkrila u toj muljaži, šokirana je razvojem događaja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S obzirom na to da se tu radilo o opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, u tom djelu sam ostala iznenađena zato što mi je nejasno što se sada promijenilo nakon četiri mjeseca”, rekla je Adrijana Cvrtila za RTL

Image
'NASMIJALO ME KAKO GA JE BRANIO' /

Zviždačica Adrijana Cvrtila poručila ministru Malenici da je novi zakon loš: 'Nije zaštitio ono ključno'

Image
'NASMIJALO ME KAKO GA JE BRANIO' /

Zviždačica Adrijana Cvrtila poručila ministru Malenici da je novi zakon loš: 'Nije zaštitio ono ključno'

O ostavci ne razmišlja

Babić je iz pritvora izašao bez ikakvih mjera opreza, a o ostavci je prije rekao da ne razmišlja. Odvjetnica Višnja Drnški-Lasan rekla je: “Ovo je na neki način, ja ne bih rekla presedan, ovo je prvi puta da je redovni sud poštivao stavove Ustavnog suda. I ja smatram s pravom nakon četiri mjeseca da više ne postoji bojazan za ponavljanje kaznenog djela s obzirom na to da gospodin Babić nikada dosad nije osuđivan.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na snimkama koje je vlastima ustupila tadašnja direktorica Eko Moslavine jasno je o čemu se radi. Nezavisni vijećnik Dražen Kinderman priznao je da je s njim dogovarao zapošljavanje sina. 

Snimka je sve otkrila

U razgovoru koji se nalazi na snimci moglo se čuti: “Mi smo imali dogovor odmah čim završi školu da ćemo ga zaposliti. Ja sam mu rekao - evo, završio je školu i on ne zna gdje bude ga zaposlio. Ti ne znaš? Kak ti ne znaš, rek'o? Pa sva radna mjesta u cijelom gradu gdje se god prima ti sve informacije imaš da si on prebere ako ima ljudi, da ih gura.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zviždačica nakon svega ipak ne žali što je razotkrila Babića. “Šutnjom se ne mijenjaju stvari s kojima nismo zadovoljni. Znači, da je možda više ljudi, da se progovara o tome, mislim da bi se stvari morale pomicati. I neovisno o svemu, o mojoj situaciji - ponovila bih opet isto”, rekla je. 

USKOK se žalio na puštanje Babića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo