NAKON 23 GODINE KALMETIN ZAMJENIK VRATIO GRADU STAN OD 115 KVADRATA: / Najamninu je plaćao samo stotinjak kuna mjesečno

Image
Foto: Pixsell

Nakon gotovo dva desetljeća korištenja gradskog stana, bivši dogradonačelnik Zadra vratio je gradu na korištenje stan od 115 kvadrata na aktraktivnoj lokaciji

6.1.2019.
9:47
Pixsell
VOYO logo

Dugogodišnji HDZ-ov pročelnik za kulturu u zadarskoj gradskoj upravi Radovan Dunatov vratio je Gradu stan od 115 kvadrata koji je koristio s obitelji više od dva desetljeća, a koji je dobio od gradonačelnika Kalmete, piše Slobodna Dalmacija.

Image
NEVJEROJATNO RJEŠENJE: /

U vrh HDZ-a slavodobitno se vraća Kalmeta, čovjek krcat optužnicama. Što to govori o Plenkoviću?

Image
NEVJEROJATNO RJEŠENJE: /

U vrh HDZ-a slavodobitno se vraća Kalmeta, čovjek krcat optužnicama. Što to govori o Plenkoviću?

Stan na atraktivnoj lokaciji

Dunatov je obnašao dužnost dogradonačelnika u prvom mandatu gradonačelnika Božidara Kalmete, a s posljednjim danom 2018. godine otišao je u mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oslobodio sam stan od ljudi i stvari. Iselio sam se i vratio sam ključeve", rekao je za Slobodnu Radovan Dunatov, poprilično ogorčen zanimanjem javnosti za njegovo stambeno pitanje.

Stan od 115 kvadrata je najveći od tzv. kadrovskih gradskih stanova na atraktivnoj lokaciji u Ulici dr. Franje Tuđmana, a oporbeni vijećnici posljednjih nekoliko godina prozivali su Dunatova zbog stana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neugodna tema

Stan od 115 kvadrata, koji je Dunatova pune 23 godine koštao stotinjak kuna mjesečno, postao je neugodna tema na sjednicama zadarskoga Gradskog vijeća, gdje je gradonačelnik dr. Branko Dukić nedavno kazao da "Dunatov taj stan ranije nije mogao otkupiti jer je imao djecu na školovanju".

Radovan Dunatov kazao je da sada uglavnom živi u Preku na otoku Ugljanu, te da tek povremeno dođe u Zadar. Izjavio je da ne razumije znatiželju javnosti oko stana koji je uredno vratio. Stan mu je dodijeljen 1995. godine, a rok za povrat stana bio je 13. svibnja 2018. godine. Rok za povratak stana je produljen za šest mjeseci odlukom gradonačelnika Dukića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit Slobodne Dalmacije odgovoreno je iz zadarske Gradske uprave, iz Odjela za gradsku samoupravu i opće poslove te Odjela za gospodarenje gradskom imovinom da je Radovan Dunatov stan dobio posebnim rješenjem tadašnjeg gradonačelnika Božidara Kalmete.

Posebne zasluge

"Pročelnik Dunatov stan je dobio na korištenje temeljem rješenja gradonačelnika grada Zadra iz 1995. godine. Točno je da se po odlasku u mirovinu, 31. prosinca 2018., pročelnik Dunatov iselio iz gradskog stana i Gradu Zadru vratio ključeve", stoji u dopisu iz Gradske uprave u kojem se dodaje da je Radovan Dunatov funkciju zamjenika gradonačelnika obnašao od 14. veljače 1995. godine do 19. srpnja 2001. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od 11. rujna 2001. godine do 18. kolovoza 2009. godine bio je član Poglavarstva zadužen za resor predškolskog odgoja, kulture i športa Grada Zadra. Od 19. kolovoza 2009. godine do 31. 12. 2018. godine, gospodin Dunatov bio je pročelnik za kulturu i šport Grada Zadra. U Gradu Zadru proveo je ukupno 22 godine i 10 mjeseci" navedeno je u odgovoru iz Gradske uprave.

Na posebno pitanje na temelju kojih je zasluga Dunatovu tadašnji gradonačelnik Božidar Kalmeta dodijelio najveći kadrovski stan u Zadru, odgovoreno je da je Dunatov stan na korištenje dobio kao tadašnji ravnatelj Medicinske škole, dok je paralelno obnašao i funkciju zamjenika gradonačelnika, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo