USKRSNA ATRAKCIJA /

Najveće uskrsno gnijezdo na svijetu: Osijek i Zagreb bogatiji za atrakciju

Ako imate dovoljno vremena, posjetite najveće uskrno gnijezdo na svijetu. Možete birati u Osijeku ili Zagrebu, a pripremite se i na akciju

14.4.2017.
19:14
VOYO logo

Slamka po slamka i eto najvećeg uskršnjeg gnijezda na svijetu nazvanog "Zekin grad" i to na cijeloj površini središnjeg osječkog trga Ante Starčevića. Igra u slami i dječji smijeh najveći su uskrsni dar.

"Sve je u skladu s prirodom, naravno. Ovo je onako, mogli bismo reći  Slavonsko uskršnje gnijezdo od slame", tvrdi kipar i jedan od organizatora Drago Stojaković. Ali Zekin grad ima i svoju repliku i to na prekrasnom zagrebačkom Bundeku. Tako da Hrvatska ima, ne jedno, već dva najveća gnijezda na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ideja i cilj je da promoviramoljepote grada Zagreba i naravno najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa", objašnjava nam također jedan od organizatora, Domagoj Šuster. Popratnih sadržaja ne nedostaje, pa se mališani igraju igre traženja pisanica koje, iako mali, jako dobro znaju kako obojiti. 

"Baka nam ispeče jaja, onda ih farbamo sa vodenim bojicama", rekla nam je djevočica Sara. A kad smo kod vode, na zagrebačkom Bundeku, možemo se i provozati kanuima. A Izviđači znaju što je prioritet - sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je zabava na dva najveća gnijezda na svijetu – zagarantirana. A tko misli da možda nisu najveća – može se slikati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo