NAJVEĆE ULAGANJE INE U ZADNJIH 30 GODINA: / Posao je težak 4 milijarde kuna, a na vrhuncu radova ovdje će biti dvije tisuće ljudi

Image

Postrojenje će biti završeno za dvije godine, a na vrhuncu radova tu će biti dvije tisuće ljudi

9.3.2021.
7:25
VOYO logo

Najveći investicijski projekt Ine u povijesti u Hrvatskoj vrijedi četiri milijarde kuna, a radovi su već počeli. Riječ je o novom postrojenju za obradu teških ostataka na Urinju koje će podignuti konkurentnost riječke rafinerije.

"Vrijednošću dva puta veće, odnosno vrjednije od Pelješkog mosta, koje će Ini s jedne strane omogućiti povećanje rafinerijskog kapaciteta na području Rafinerije Rijeka u vrijednosti od 13 posto, omogućiti isto tako dobivanje visoko vrijednog dizela kojim će se nadomjestiti uvoz koji u ovom trenutku nažalost pokriva hrvatsko tržište", rekao je Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAFTNI STRUČNJAK KOMENTIRAO VLADINE POTEZE OKO INA-E: /

'Mislim da to nije pošteno ni pristojno. INA više ne vrijedi taj novac'

Image
NAFTNI STRUČNJAK KOMENTIRAO VLADINE POTEZE OKO INA-E: /

'Mislim da to nije pošteno ni pristojno. INA više ne vrijedi taj novac'

Postrojenje će biti završeno za dvije godine, a na vrhuncu radova tu će biti dvije tisuće ljudi. Potkraj 2023. postrojenje će raditi punim kapacitetom, prenosi RTL.

"Kada projekt bude implementiran trebat će dodatnih ljudi, 60-ak ljudi minimalno koji će dodatno raditi na projektu i njih planiramo zaposliti na domaćem tržištu", rekao je Goran Pleše, operativni direktor Rafinerija i marketinga Ine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nije zainteresirana za sukob s Mađarima

Projekt je kompleksan jer obuhvaća novi dio kojemu će trebati prilagoditi i ostatak rafinerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imat ćemo modernu rafineriju koja će moći odgovoriti potražnji na tržištu, nećemo morati uvoziti dizel kao što to radimo danas i moći ćemo pročišćavati različite vrste sirovina. Dakle, ovo ulaganje čini našu rafineriju mnogo učinkovitijom i mi ovdje gradimo održivu budućnost", izjavio je Sandor Fasimon, predsjednik Uprave Ine.

Na upit kakva će biti budućnost Ine, ministar Ćorić kaže kako Hrvatska nije zainteresirana za sukob s Mađarima, već za suradnju i ulaganja. Dodaje kako oko procesa otkupa traje intenzivna komunikacija, a konačna odluka znat će se u prvoj polovini ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo