logistički problemi /

Najveće ročište u povijesti RH: na sud zbog Agrokora stiže 15.000 vjerovnika: 'Za to će morati uzeti sportsku dvoranu veličine Arene Zagreb'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"Morat će uzeti neku sportsku dvoranu za postupak same nagodbe", komentirao je za Jutarnji izvor iz Agrokora

3.11.2017.
7:39
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Na Trgovačkom sudu u Zagrebu u tijeku su, kako neslužbeno doznaje Jutarnji, tehničke pripreme za objavu dosad najveće liste svih potraživanja, onih Agrokorovih, 'teških' oko 58 milijardi kuna, a koja bi trebala postati javna sljedeći tjedan.

Na sudu se, navodno, pribojavaju zakonom propisanih rokova jer se radi o dosad najvećoj nagodbi u povijesti suda zbog koje su, čak, i od Ministarstva pravosuđa, zatražili tehničku potporu te pronalazak adekvatnog prostora u kojem bi uopće mogli održati sam postupak. Zatražili su prostor koji bi mogao primiti više od 15 tisuća vjerovnika, a koji će istodobno biti prikladan uvjetima u sudnici. U Ministarstvu pravosuđa, neslužbeno doznaje Jutarnji, već razmatraju neke prostore te kažu da na raspolaganju imaju “više opcija”, ali nisu nam htjeli otkriti koje su u igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morat će uzeti neku sportsku dvoranu za postupak same nagodbe", komentirao je za Jutarnji izvor iz Agrokora, a njihov drugi sugovornik blizak sudu kaže da se spominje i najam Arene Zagreb. 

Također će se za postupak nagodbe morati angažirati i zaštitari jer obično vjerovnici tijekom postupka znaju i glasno reagirati, pa će cijeli taj postupak morati biti pod odgovarajućim mjerama osiguranja. Zbog očekivanih logističkih poteškoća, sud je nedavno obišao i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i obećao potrebnu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo