NAJPOZNATIJI SVJETSKI LANAC PIZZERIJA DOLAZI U HRVATSKU: / Prvi restoran otvaraju na proljeće, evo gdje će se nalaziti

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prvi restoran lanca Domino's Pizza bit će otvoren u zagrebačkoj Ulici kneza Mislava, nasuprot hotela Sheraton

13.2.2020.
15:58
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Jedna od najvećih svjetski kompanija koja se bavi pizzama, Domino’s Pizza,na proljeće će otvoriti svoj prvi restoran u Hrvatskoj. Lider u dostavi pizza koji ima više od 16.300 poslovnica u više od 85 zemalja stići će naporima domaće tvrtke All about pizza.

“U ovu priču krenuli smo prije nešto više od godinu dana, a surađujemo s investitorom koji već ima poslovnice Domino’s Pizze u Japanu, Njemačkoj, Novom Zelandu i Australiji. Upoznao sam ga na katamaranu i kroz razgovor shvatio da je jedna od vodećih osoba u kompaniji Domino’s Pizza. Premda sam završio strojarstvo, oduvijek sam se želio upustiti u drugačiju poduzetničku priču, a naše tržište ima veliki potencijal. Iako već imamo jake igrače i kvalitetu, Hrvati vole pizzu, a mi nudimo američki stil pizze koji je potpuno drugačiji od svega trenutačno dostupnog na našem tržištu”, otkrio je direktor All about pizze, Mihael Sviben.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rigorozni kriteriji oko kvalitete

Poslovni dnevnik doznaje kako će prvi restoran biti otvoren u travnju ili svibnju u zagrebačkoj Ulici kneza Mislava, nasuprot hotela Sheraton. Posebnost restorana će biti priprema pizze na licu mjesta, što zači da će se tijesto mijesiti i slagati sastojci pred očima kupaca. Ključ uspjeha Domino's Pizze je brzina dostave od najviše 30 godina i rigorozni kriteriji oko kvalitete hrane.

"Lokacija se preuređuje i u planu nam je do kraja godine otvoriti još jednu te nastaviti širenje po Hrvatskoj. Na Kosovu u Prištini gdje imaju šest pizzerija sam je prvi put probao i oduševio se. Većinu sastojaka nabavljamo od stranih dobavljača jer je Domino’s vrlo rigorozan oko kvalitete i zahtjeva certifikata, no vjerujemo da će se na trenutačnoj listi na kojoj je nekoliko domaćih dobavljača, uskoro naći još njih. U cilju nam je aktivirati hrvatsko gospodarstvo i proizvođače koji nude kvalitetu i nema razloga zašto ne bismo imali brašno ili povrće iz, primjerice Slavonije", rekao je Sviben.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi će moći napredovati

Sviben trenutno traži četiri voditelja poslovnice, a ostatak tima će činiti studenti kojima će ponuditi dobre satnice. Sviben kaže kako želi da "70-80 posto naših zaposlenika budu studenti koji će kod nas brzo moći napredovati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo