slabi interes / Najgore cijepljena županija! Zatvara se cjepni punkt u Spaladium areni, mjesečni najam je 30.000 kuna, a zjapi prazna

Image
Foto: RTL

Na splitskoj Rivi traži se stolac više, dok u Spaladium areni uglavnom zjape prazni. Kandidata za cijepljene, svaki dan sve je manje

9.2.2022.
20:00
RTL
VOYO logo

U Spaladium areni više se ne možete cijepiti. Interes je već dulje je u padu pa je lokalni stožer odlučio da plaćati najam, za prostore koje zjape prazni, više nema smisla. I sve to u glavnom gradu Splitsko-dalmatinske županije koja je na posljednjem mjestu po procijepljenosti u Hrvatskoj.

"Mislim da se većinom cijepimo zato šta moramo, sad ne znam ne bi puno filozofirala jer nisam baš medicinske struke. Šta mi je rečeno to sam napravila. Ako se bolje cijepit, cijepim se", rekla je jedna od Splićanki u redu za cijepljenje, Lucija Zlatar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uglavnom su to booster doze. Pretpostavljamo da tko je htio i želio se cijepit već je prvu i drugu dozu odavno dobio", kaže Boženka Brajica, obiteljska liječnica iz Splita.

Dnevni prosjek cijepljenih je oko 100, od kojih niti deset posto prvom dozom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Da li je to posljedica ovih velikih brojki pozitivnih, pa da čekaju, i nadam se da čekaju treći, četvrti, peti mjesec, ili je posljedica nečeg trećeg to ćemo tek vidjeti", kaže Marko Rađa, ravnatelji Doma zdravlja SDŽ.

Lokalni stožer mjesečni najam dvorane plaća 30 tisuća kuna. Zbog slabog interesa za cijepljenje odlučio je zatvoriti Spaladium arenu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više u prilogu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo