NAJEZDA ŠIŠMIŠA U N. ZAGREBU, NA JEDAN KVART POSEBNO NAVALILI: / Jedni na balkonu našli njih 17, stručnjaci upozoravaju što raditi ako zalutaju na vaš

Image
Foto: RTL

Ako zalutaju i na vaš balkon, ne dirajte ih bez rukavica i obvezno zovite stručnjake iz Dumovca

12.2.2020.
20:38
RTL
VOYO logo

Zbog neobično tople veljače, šišmiši su uranili , a u Novom Zagrebu vlada prava najezda.

''Oni krenu letjeti i izlijetati jer se prevare, jer misle da je došlo vrijeme kada to i trebaju napraviti, ali nema dovoljno vremena da se i insekti kojima se oni hrane razviju pa nemaju dovoljno hrane'', rekla je za RTL Ingeborg Bata, veterinarka u zagrebačkom Zoološkom vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih desetak dana najaktivniji su bili u zagrebačkom naselju Siget. Građani kažu da su se sa šišmišima - već susretali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kad je naglo zatoplilo, onda su oni iz tih rupa u kojima žive pali na balkon i onda su svi navalili jer kad jedan padne, ona drugi stižu u pomoć", kaže Livija, stanovnica Novog Zagreba.

Darko Ozmec iz Terenske službe Skloništa za nezbrinute životinje Dumovec ističe kako šišmišima ne treba mnogo. 'Njima je dovoljno nekoliko milimetara otvorene pukotine da se zavuku. Na jednoj intervenciji se zavukao između prolaza i rolete. Najteže je ako završe na podu jer onda ako nastupi hladnoća, oni se smrznu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi leteći sisavci nisu opasni za ljude. Ako zalutaju i na vaš balkon, ne dirajte ih bez rukavica i obvezno zovite stručnjake iz Dumovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo