'nove' šepurine /

'Najbolji od najboljih': Hrvatska vojska ponovno dobiva centar za obuku komandosa

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Udbina zbog postojeće infrastrukture i avionske piste prema ocjeni mnogih najviše bi sličila na Šepurine

20.8.2018.
8:40
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Centar za obuku hrvatskih komandosa do 2000. se nalazio u Šepurinama kraj Zadra, Hrvatska vojska će 2019. opet dobiti posebno središte za obuku "najboljih od najboljih".

Prema pisanju Večernjeg lista, "nove" Šepurine više neće biti moguće oformiti na istom mjestu, koje će dobiti turističku, a ne vojnu namjenu, tako da u MORH-u još uvijek oko toga hoće li Središte za borbenog vođu, kako će se zvati novi centar, biti u Slunju, Gašnicama, Udbini ili negdje drugdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udbina zbog postojeće infrastrukture i avionske piste prema ocjeni mnogih najviše bi sličila na Šepurine, a tamo se već nalaze postrojbe specijalaca, a našu infrastrukturu za uvježbavanje povremeno koriste i specijalci nekih savezničkih zemalja, posebice SAD-a.

U Središte za borbenog vođu dolazili bi na razne specijalističke tečajeve koji bi, ovisno o vrsti, trajali nekoliko tjedana ili mjeseci. Godišnje bi na posebnu obuku dolazili deseci najboljih dočasnika iz postrojbi HV-a, a nešto skraćeni tečaj prolazili bi i drugi časnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar obrane Damir Krstičević kaže da će Središte za obuku nositi ime Marka Babića, junaka HV-a koji je dokazano u Vukovaru uništio najviše protivničkih tenkova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo