NAHRLILI U ZAGREB U POTRAZI ZA POSLOM: / Zarada od 2.000 eura, za početak

Image
Foto: AFP

Avio kompanija Fly Emirates organizirala je razgovor za posao za stjuardese i stjuarde u Zagrebu. Više od 200 ljudi čekalo je svoju priliku kako bi preletjeli svijet i zarađivali oko 2.000 eura.

30.7.2015.
17:42
AFP
VOYO logo

Glavni zahtjevi za posao su da kandidati budu stariji od 21 godinu, da im visina od vrha ruku podignutih iznad glave do nožnih prstiju bude najmanje 212 centimetera, a uz to i završena srednja škola, te prefektno znanje engleskog jezika. Tetovaže na vidljivim mjestima ne dolaze u obzir. Oni koji dobiju posao potpisat će ugovor na tri godine, a za početak će imati početničku plaću oko 1.900 eura, javlja RTL.

Tvrtka plaća stan i sve režije

Ako zadovolje prvi, probni mjesec rada, mogu i napredovati, što znači i značajno povećanje plaće, a odrađuje se oko sto sati mjesečno. Posao obuhvaća letove diljem svijeta, kraće, ali i one prekooceanske u trajanju od 15 do 16 sati. Tvrtka svojim zaposlenisima im plaća stan u Dubaiju i sve režije osim telefona i interneta, a one koje odaberu pohađat će i iscrpnu dvomjesečnu obuku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, iz aviokomapnije upozoravaju kako ipak nije sve raskoš i blještavilo jer posao zahtijeva mnogo odricanja i preseljenje doslovce na drugi kraj svijeta. Često se leti s 45 na minus deset Celzijevih stupnjeva, mijenja se noć za dan, a u nekim trenucima zaista ne znate ni jeste li gladni, žedni ili umorni.

RTL/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo