PROBLEMI U PROMETU: / Vijavica, led, vjetar i snježni nanosi

Image
Foto: Pixsell, Kristina Stedul Fabac

Kiša i snijeg, ili susnježica, te mokri kolnici usporavaju promet u većini krajeva. Ponegdje su čak zatvorene lokalne ceste zbog snježnih nanosa.

22.11.2015.
8:37
Pixsell, Kristina Stedul Fabac
VOYO logo

Kiša i snijeg očekuju se i tijekom današnjeg dana, no poslijepodne će oslabjeti, pa se očekuje i prestanak oborina. Snijega će prijepodne ponegdje biti i u nizinama unutrašnjosti, kada se općenito očekuje i najviše oborina, javlja DHMZ.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puše vrlo jaka i olujna bura i sjeverozapadnjak, na preostalom dijelu vrlo jak južni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 1 do 5, a na Jadranu od 7 na sjevernom do 19 °C ponegdje na južnom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprez u prometu!

U 9,15 ukinuti su zimski uvjeti na autocesti A1 između Bosiljeva 2 i Maslenice, pa je promet sada dopušten kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, javlja HAK.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: u Gorskom kotaru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, DC3 (staroj cesti kroz Gorski kotar) na dionici Zdihovo-Rijeka. DC42 Stubica-čvor Vrbovsko-Ljubošina, DC203 GP Brod na Kupi-Delnice, DC204 GP Pribanjci-čvor Bosiljevo 1 (A1), DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja-Križišće-Šmrika,

i u Lici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DC1 na dionici Krnjačko Zagorje-Grabovac-Ličko Petrovo Selo-Prijeboj-Korenica-Udbina-Ondić-Gračac-Knin DC23 Josipdol-Kapela-Žuta Lokva-Senj, DC25 Korenica-Lički Osik-Gospić-Karlobag, DC27 Gračac-Karin-Benkovac, DC42 Ljubošina-čvor Ogulin-Poljanak-Selište Drežničko, DC50 Gračac-Sveti Rok, DC52 Špilnik-Korenica, DC218 GP Užljebić-Dobroselo, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5203 Dobroselo-Brotnja, te na svim županijskim i lokalnim cestama na području Gospića. Zbog snježnih nanosa za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno (DC1). Zimski uvjeti su na području Ćićarije na ŽC5047, ŽC5011, ŽC5012 i ŽC5014.

Kiša i snijeg, ili susnježica, te mokri kolnici usporavaju promet u većini krajeva. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je i poledica na vlažnim dijelovima kolnika. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme. Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice i dionica Jadranske magistrale (DC 8) između Novog Vinodolskog i Senja. Zbog jakog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila) na: Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Novog Vinodolskog te od Senja do Svete Marije Magdalene i na dionici autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika. Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Zbog jakih bočnih udara vjetra na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo