NACIONAL TVRDI: / USKOK u dokumentima istrage spominje tajanstvenu 'Tenu', a prikriva da je to najbliža Plenkovićeva suradnica

Image
Foto: Pixsell

Prema pisanju Nacionala, USKOK u Rješenju o istrazi kada spominje Tenu Mišetić piše samo "Tena", dok za ostale navodi puno ime, prezime i funkciju

30.6.2020.
10:05
Pixsell
VOYO logo

Tjednik Nacional danas je na naslovnici objavio tekst u aferi vjetroelektrane u kojem je optužena donedavna HDZ-ova državna tajnica Josipa Rimac.

Nacional tvrdi kako USKOK u rješenju o istrazi govori o "tajanstvenoj Teni", a prikriva da je to najbliža Plenkovićeva suradnica Tena Mišetić. Gospođa Mišetić obnaša funkciju voditeljice Službe za javne politike i potporu predsjedniku Vlade, a slovi kao najbliža Plenkovićeva suradnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istrazi je tako, piše Nacional, USKOK spominje samo kao "Tenu", ne navodi ni prezime ni funkciju. Pišu kako postoje indicije da je i Mišetić bila uključena u priču oko sporne uredbe zbog koje je Josipa Rimac korumpirala visoke dužnosnike. Na sve to upućuje sadržaj tajno snimljenih razgovora Josipe Rimac.

Image
PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV RIMAC, SREĐIVALA JE I POLAGANJE DRŽAVNIH ISPITA, PODMITILA I UREDNIKA PORTALA: /

'Reci da joj poručujem da te ponovno ispita'

Image
PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV RIMAC, SREĐIVALA JE I POLAGANJE DRŽAVNIH ISPITA, PODMITILA I UREDNIKA PORTALA: /

'Reci da joj poručujem da te ponovno ispita'

Krak istrage

Istražitelji su u ovom slučaju krenuli u uhićenja prije nego što su planirali, jer su probijene mjere prisluškivanja, odnosno Rimac je saznala da je prisluškuju. Nacional sada piše kako se to dogodilo u trenutku kada su se s istragom počele povezivati i osobe iz Vlade i najbližeg Plenkovićeva kruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U rješenju o pokretanju istrage koje citira Nacional, stoji kako je "Ružica Njavro kontaktirala Tenu da se pusti u proceduru javnog savjetovanja sa svim nedostacima". Taj se razgovor dogodio 14. svibnja, za par dana akcija je prekinuta kada je Josipa Rimac saznala da ima "bubu" u automobilu. Uhićenja su se dogodila 29. svibnja.

Sporna Uredba o zemljištu

Intrigantno je i kako se, prema pisanju Nacionala, u cijelom tekstu Rješenja jedino Tena Mišetić ne navodi punim imenom i prezimenom, već samo kao Tena, dok se za ostale navode njihova puna imena i funkcije. U ovom kraku afere radi se o Uredbi o zakupu šumskog zemljišta u vlasništvu RH koja bi se izmijenila na način da se smanji broj potrebnih uvjetnih grla stoke po hektaru pašnjaka, produlji rok za izjednačavanje potrebnog broja grla s hektarima na dvije godine i smanji ograničenje najveće površine šumskog zemljišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga su, sumnjaju istražitelji, Josipa Rimac i Ružica Njavro trebale dobiti mito. Tena Mišetić, koliko je poznato, oko Uredbe nije napravila ništa konkretno, no Nacional spekulira što bi se dogodilo da istraga nije prekinuta.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo