NACIONAL RAZOTKRIVA: / Milijan Brkić osobno odao tajnu policijsku istragu o kriminalcima i prostitutkama!?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nacional objavljuje iskaze svjedoka i druge ključne dokumente koji izravno inkriminiraju Brkića

1.10.2018.
21:57
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Milijan Brkić osobno je odavao tajne o policijskim istragama, tvrdi Nacional u sutrašnjem izdanju.

Brkić je navodno još 2011. godine kriminalcima i prostitutkama odavao informacije o policijskim istragama, no iako su ga policajci tada razotkrili, on nikada nije sankcioniran zato što ga je vjerojatno, navodi Nacional, zaštitio tadašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskazi svjedoka i ključni dokumenti

Kako dalje piše Nacional, oni su potom postali pajdaši u kampanji koja je Karamarka 2012. dovela na čelo HDZ-a, a potom i na mjesto potpredsjednika vlade i najmoćnije osobe u državi.

Nacional u sutrašnjem broju objavljuje iskaze svjedoka i druge ključne dokumente koji izravno inkriminiraju Brkića, ondašnjeg zamjenika Glavnog ravnatelja policije, a današnjeg potpredsjednika Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je počelo uhićenjem autora lažnih SMS-ova

Inače, Franjo Varga, bivši MUP-ov informatičar uhićen je prošli tjedan zbog sumnje da je autor lažnih SMS-ova, kojima je bivši čelnik NK Dinama Zdravko Mamić pokušao dokazati pritisak bivšega Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana na osječki Županijski sud, koji je sudio Mamiću i još trojici okrivljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pao Tolušićev vozač i Brkićev kum

Vozač Ministarstva poljoprivrede Blaž Curić uhićen je u srijedu, 26. rujna, u Zagrebu jer je osumnjičenom Vargi navodno dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka. Curić se našao pod istragom zbog sumnje da je Vargu 20. rujna telefonom upozorio da se protiv njega vodi kriminalističko istraživanje, rekavši mu da izbriše sve poruke, brojeve i druge sadržaje. Kako se isti dan doznalo, Curić je kum upravo Milijana Brkića.

Brkić o uhićenju svog kuma: 'Bože moj...'

"Čuo sam iz medija da je priveden moj prijatelj, moj suborac i moj kum Blaž Curić, ali Bože moj, postoje institucije u ovoj državi, neka rade pa ćemo vidjeti o čemu se radi”, izjavio je Brkić novinarima u Saboru nakon objave informacije kako je u aferi SMS poruka uhićen Tolušićev vozač, a ujedno i njegov kum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić je izjavio kako ne zna vodi li istraga prema njemu.

"Svima je u zajedničkom interesu da se ta priča rasvijetli", kazao je danas premijer Andrej Plenković, dok je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović po povratku iz SAD-a od nadležnih službi zatražila detaljnije informacije vezane uz aferu SMS i curenje informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo