Utopila se dva migranta / Načelnik policije o tragediji u Mrežnici: 'Nastavit ćemo s jačanjem snaga na granicama'

Smrt dvojice migranata nastupila je prilikom zahtjevnog prelaska rijeke Mrežnice

25.2.2019.
19:15
VOYO logo

Tragičan i tužan kraj za ljude koji su prešli tisuće i tisuće kilometara ne bi li došli do boljeg života. Završili su u hladnoj rijeci Mrežnici. 

Načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić kazao je kako su preživjeli, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, odvezeni u Centar za strance Ježevo gdje će biti smješteni do kraja postupka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedvojbeno smo utvrdili da su oni tražitelji međunarodne zaštite na području Bosne i Hercegovine. Prema njima njije trebalo nikakvih medicinskih intervencija", kazao je Bratić. Dodao je kako je smrt dvojice migranata nastupila prilikom zahtjevnog prelaska rijeke Mrežnice. 

"Ovo mjesto ne možemo nazvati rutom ali možemo nazvati jednim od novih smjerova kroz koje se pokušava preći ovaj dio Republike Hrvatske koja je na tom području najkraća prema Sloveniji", kazao je Bratić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako će policija i dalje jačati svoje kapacitete na granici, kako bi spriječila razvoj i bujanje kriminaliteta povezanog s ilegalnim migracijama, a posebno, kako je istaknuo, radi sprječavanja dolaska terorizma u Hrvatsku. 

Podsjećamo, policija i HGSS pronašli su u nedjelju u rijeci Mrežnici tijelo utopljenog migranta, a u ponedjeljak je nastavljena potraga za još jednim migrantom koji je također završio u rijeci. U potrazi im je pomagao treći migrant iz iste skupine, pokazujući mjesto na kojem su prelazili rijeku Mrežnicu i gdje je njegov kolega upao u rijeku i nestao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo