PODIGNUTA OPTUŽNICA / Načelnik optužen da je Škabrnju oštetio za 700.000 kuna: Kupovao sve - od parfema do špeceraja

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Ispunjavao lažne putne naloge, vodio suprugu na putovanja i bančio na račun općine

27.6.2019.
15:22
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Splitski USKOK je podigao optužnicu na Županijskom sudu protiv, 53-godišnjeg Nediljka Bubnjara,načelnika Škabrnje jedne od nasiromašnijih općina u Hrvatskoj i to zbog sumnje da je oštetio općinski proračun za nešto više od 700.000 kuna.

Uz načelnika je optužena i njegova zamjenica Kristina Erlić, koja je podignula kredit i vratila nezakonito potrošenih nešto manje od 200.000 kuna, piše Slobodna Dalmacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bubnjar se tereti da je od siječnja 2008. godine do ožujka 2009. u više navrata sam ispunjavao i ovjeravao lažne putne naloge kojima je sebi isplaćivao novac za fiktivna službena putovanja, koja su ustvari bila privatna. A na ta putovanja na račun općine je znao voditi i prijatelje. 

Dosjetljivi načelnik Škabrnje lažno bi prikazao da primjerice ide u posjet nekom Ministarstvu u Zagrebu, a zapravo bi sa suprogom otišao u glavni grad Republike gdje bi odsjedau u Sheratonu. Ili bi se on i njegova bolja polovica odlučili za putovanje u Umag, Poreč ili Opatiju. A nebrojeno puta je na takva putovanja vodio i prijatelje, zubara i stranačke kolege. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neprecizan u varanju

No Bubnjara je odala nepreciznost. Naime, načelnik Škabrnje nije bio detaljan u prikazivanju svojih lažnih putnih naloga. Datumi putovanja preklapali su se s vikendima i neradnim danima, kada državne institucije poput ministarstava, ne rade. 

Nadalje, neskromni načelnik na trošak općine plaćao je hotele, hranio se u finim restoranima poput "Duje" u Splitu, te "Okrugljaka" u Zagrebu, a kupovao je i odjeću te kožnu galaneteriju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK ga dalje optužuje da je od lipnja 2013. do rujna 2017. u više navrata poslovnom karticom Općine podizao novac koji je koristio za svoje potrebe. Peglao je općinsku karticu u svim trgovinama, od tekstila do mještovite i benzinskih pumpi. USKOK tvrdi da je prvim djelom oštetio proračun za 65.000 kuna, a drugim za oko 700.000.

Praznio je Bubnjar općinski proračun na torbe, pidžame, markirane cipele, velike količine muških i ženskih parfema. Kišobran je plaćao 580 kuna, na košullje i kravate potrošio nešto manje od 10.000, a u Konzumu i Intersparu kupovao alkohol i špeceraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupi parfemi kao "poklončići"

"Nisam još pročitao optužnicu, no očekivao sam je. To su bili propusti koje ću dalje rastumačiti nadležnima u sudskom postupku koji slijedi. A ovo za parfeme i alkoholna pića..Pa koliko je puta bilo jeftinije uzeti u trgovačkom lancu stvari koje su nam bile potrebne za reprezentaciju ili uzeti parfeme kao poklončiće. Što se tiče putovanja, davno je to bilo, asli sjećam se da smo išli nas nekoliko iz Općinskog vijeća u Poreč vidjeti kako funkcionira  i da li je rentabilna karting staza koju su oni izgradili. Mi smo bili osuđeni da to da putujemo i lobiramo, što sam manje bio u Škabrnji, to je bilo korisnije za Općinu, kaže za Slobodnu Dalmaciju HDZ-ov načelnik Bubnjar.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo